Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (NT): Zi de mulțumire pentru roadele câmpului

Duminică, 13 octombrie 2019, s-a celebrat la Traian (NT) Duminica Recoltei. Prin sfânta Liturghie celebrată de pr. paroh Eduard Patrașcu și de pr. Daniel Budău, credincioșii și-au manifestat public recunoștința față de Dumnezeu pentru roadele câmpului.

Este deja o tradiție ca, de când actualul paroh a venit în satul nostru, Ziua Recoltei să fie, de la an la an, din ce în ce mai importantă pentru enoriașii acestei localități. Astfel, în ziua de 13 octombrie 2019, localnicii, îmbrăcați în straie de sărbătoare, au luat parte la sfânta Liturghie pentru a-și arăta recunoștința față de Dumnezeu, Cel ce a făcut posibil ca acest an să fie unul îmbelșugat.

Pentru ca totul să se desfășoare într-o atmosferă de sărbătoare, interiorul bisericii a fost decorat într-un mod deosebit, iar roadele pământului au fost așezate, ca semn de mulțumire, în fața altarului, dar și prin biserică, aceasta devenind o adevărată manifestare multicoloră - chiar dacă și numai simbolic - a belșugului cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat.

Ziua Recoltei, pe lângă acest prilej de a mulțumi divinității pentru tot ce ne-a oferit, a fost și un moment de comuniune a oamenilor din sat. Imediat după sfânta Liturghie, aceștia s-au adunat în curtea bisericii și s-au bucurat de preparatele gătite cu mare drag de câțiva membri ai comunității, cărora le adresăm sincere mulțumiri, îi felicităm și îi asigurăm de prețuirea noastră.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne oferă ocazia de a lua parte la astfel de sărbători și îi suntem recunoscători, pe lângă roadele pe care ni le-a oferit, pentru faptul că, atunci când ne adunăm în numele lui, suntem uniți în același scop și devenim o adevărată familie.

Mihaela Petruț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 octombrie: Traian (NT): Zi de mulțumire pentru roadele câmpului


 

lecturi: 1819.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat