Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Începutul anului Scout - 25 de ani de muncă educativă și pastorală

Vineri, 4 octombrie 2019, în sărbătoarea Sfântul Francisc de Assisi, copiii, tinerii și adulții din mișcarea cercetășească din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești au pornit într-o nouă aventură.

Evenimentul a avut loc în cadrul sfintei Liturghii, prezidată de pr. Laurențiu Luca, care ne-a citit și comentat cuvintele din evanghelia sărbătorii: "Te preamăresc, Tată, Domn al cerului și al pământului, pentru că ai ascuns acestea celor înțelepți și învățați și le-ai revelat celor mici" (Lc 10,21).

După sfânta Liturghie, un grup de tineri exploratori au reprezentat, cu succes, o scenetă despre viața sfântului Francisc și chemarea sfintei Clara la viața consacrată. Publicul a apreciat mica trupă de artiști cu un ropot de aplauze binemeritate.

În după amiaza zilei de sâmbătă, 6 octombrie 2019, înainte de Sf. Liturghie, un grup de tineri au avut un timp de reculegere ca să fie pregătiți pentru ceremonia "trecerii" la ramura exploratorilor. Trecerea a avut loc pe malul râului Moldova duminică dimineața începând cu 6.30 și a culminat cu participarea la sfânta Liturghie pentru tineri din comunitate. Liturghia a fost prezidată de pr. vicar Laurențiu Luca, moment în care a avut un gând de felicitare și de încurajare pentru acești tineri care se pregătesc pentru a "crea o lume mai bună", așa cum spune deviza cercetășiei. Papa Francisc ne îndeamnă la același lucru în exortația apostolică postsinodală Cristus vivit, adresată tinerilor: "Vă cer să fiți constructori ai viitorului, să porniți la lucru pentru o lume mai bună".

Practic, cu aceste momente speciale se încheie Anul Jubiliar Cercetășesc din C. L. "Adormirea Maicii Domului" din Pildești, care la 18 septembrie 2019 a împlinit frumoasa vârstă de 25 de ani. Noi am celebrat-o trei zile mai târziu, pe 21 septembrie 2019, sâmbătă, într-o solemnă serbare care a început cu deschiderea în parcarea din fața bisericii noi. A urmat o sfântă Liturghie solemnă concelebrată, prezidată de pr. Andrei Ciobănică, paroh din Pildești. Predica a fost rostită de pr. Cristian Antici, fiul al satului și paroh din Mangalia. După amiază, la marginea râului Moldova, s-a desfășurat un program recreativ și artistic la care au participat cercetașii din Pildești precum și din centrele cercetășești: Hălăucești, Adjudeni, Prăjești, Valea Lupului (Iași), Insula Cercetașilor (Bacău), Don Murialdo (Roman), Mangalia, Sagna și Piatra Neamț.

În această zi memorabilă ne-au onorat cu prezența pr. Emilian Antal OFMConv., asistentul spiritual pentru zona Moldova, Adrian Ciobanu, primar al comunei Cordun, Sabina Grigore, membru al Consiliul Director al ONCR și reprezentantă președintelui Organizației Naționale Cercetașii României. Au participat circa 120 de cercetași din alte centre. Ca reprezentant al centrelor catolice din țara a fost cu noi liderul Veridiana Mîrț.

Liderii din Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 octombrie: Pildești: Începutul anului Scout - 25 de ani de muncă educativă și pastorală


 

lecturi: 1235.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat