Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Pastorația Familiei: O nouă inițiativă

De mai mult timp, în cadrul Oficiului pentru Pastorația Familiei există inițiativa "Săptămâna familiei" sau "Zilele familiei", zile dedicate familiei, cu teme speciale. Inițiativa nu propune viziuni noi cu privire la familie și nici nu suplinește conținutul programului pastoral propus la nivel de fiecare parohie de către părintele paroh sau de către părinții vicari, ci este mai degrabă o completare a acestuia.

După "Săptămâna familiei" sau "Zilele familiei", Oficiul pentru Pastorația Familiei propune și "Duminica familiei", de data acesta într-o formulă foarte simplă. Este vorba de aprofundarea temei familiei pornind de la cuvântul Domnului din duminica respectivă, precum și de răspândirea documentelor Magisteriului Bisericii cu privire la această temă.

Ideea a venit pornind de la afirmația multora, conform căreia: "Biserica nu cunoaște cu adevărat problemele familiei, continuând să rămână cu încăpățânare într-o morală restrictivă, obstrucționând astfel libertatea persoanei".

Ceea ce se intenționează e să se arate că Biserica chiar este la zi cu tot ceea ce înseamnă binele persoanei și demnitatea ei și că bogăția și frumusețea cuvântului lui Dumnezeu nu limitează libertatea persoanei, ci, din contra, o evidențiază și chiar o sublimează, considerându-se că "nu cel care nu respectă culoarea roșie a semaforului e liber, ci cel care se oprește la roșu, respectându-i pe cei care, având culoarea verde, în acel moment au prioritate". Familia este un spațiu al libertății atât timp cât este respectat celălalt, atât timp cât celălalt are prioritate!

Parohia Stufu, precum și filialele Livezi și Bălăneasa au fost primele beneficiare duminică, 6 octombrie 2019. Ne dorim să ajungem în cât mai multe comunități, astfel încât, provocate, familiile să redescopere rolul de destinatar, dar și de promotor al evangheliei iubirii pe care îl au.

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 octombrie: Oficiul pentru Pastorația Familiei: O nouă inițiativă


 

lecturi: 1337.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat