Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Fundu Răcăciuni: Rusalii de toamnă

Citind titlul poate vă întrebați: "Există Rusalii de toamnă? Dar știm că Sărbătoarea Rusaliilor este la 50 de zile de la Paște".

Pentru Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor" din Fundu Răcăciuni, în ziua de 28 septembrie 2019 a avut loc, din nou, Sărbătoarea Rusaliilor, când cei 59 de copii și tineri, uniți în rugăciune, împreună episcopul Iosif Păuleț, cu 15 preoți și cu întreaga comunitate l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, în sacramentul Mirului.

Cei 59 de candidați la sfântul Mir mai bine de patru luni de zile s-au pregătit, ajutați de părintele paroh Ciprian Laslău, pentru acest mare și unic eveniment din viața lor. Cu o zi înainte, ajutați de doi preoți, au făcut curățenie în sufletele candidaților, pentru ca Duhul Sfânt să vină într-un suflet curat, fără urmă de păcat!

Iar ziua cea mare și unică a sosit! Plini de emoții s-au îndreptat spre casa lui Dumnezeu pentru a-l primi și întâlni pe noul păstor al Diecezei de Iași, episcopul Iosif Păuleț. Ne-am bucurat să îl primim exact la aceeași dată, 28 septembrie, așa cum l-au primit bunicii sau străbunicii noștri, la 28 septembrie 1948, pe fericitul Anton Durcovici.

La sfânta Liturghie episcopul Iosif Păuleț, în cadrul predicii, a arătat tuturor cât de importantă este primirea acestui sacrament, căci primindu-l noii miruiți vor putea mărturisi credința creștină!

La sfârșitul sfintei Liturghii, păstorul Diecezei de Iași a avut grijă să sublinieze un aspect vizibil pentru Excelența Sa: "Am observat că atunci când v-am dat la fiecare câte-o palmă, cei mai mulți ați zâmbit! Și mă bucur! Palma pe care v-am dat-o este un simbol extern a ceea ce înseamnă Mirul pentru voi, adică să suportați, de dragul lui Dumnezeu, orice ocară care va veni din partea dușmanilor lui Cristos și ai Bisericii ca să fiți martori curajoși ai lui Isus, să vă mărturisiți, cum ați spus în definiție, cu tărie, credința creștină, luminați și întăriți de Duhul Sfânt Mângâietorul! Și încă un lucru: Duhul Sfânt este Duhul Unității și Duhul Iubirii! Mă bucur că ați cântat la Împărtășanie, și vă pun acum să mai cântați o dată, ca să înțelegeți ce vreau eu să vă spun, mesajul acestui refren de la cântec!":

Suntem chemați la iubire,
Avem aceeași menire
Să construim împreună
O lume mai bună pe pământ!

Pr. Ciprian Laslău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 septembrie: Fundu Răcăciuni: Rusalii de toamnă


 

lecturi: 1895.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat