Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Jubileu de 50 ani de viață consacrată

Duminică, 22 septembrie 2019, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra-Neamț a avut loc celebrarea jubileului de 50 de ani de viață consacrată al sorei Carla Del Gaudio din Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege". Aducerea de mulțumire și recunoștință a fost prezentată de către sora jubilantă în cadrul sfintei Liturghii prezidate de pr. Paul Budău, decan de Iași. La eveniment au mai participat pr. decan Petrică Dăncuț, paroh al acestei comunități, pr. Cristian Gălățanu, responsabil al centrului Caritas Roman, alți preoți invitați, persoane consacrate, prieteni, colaboratori și credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost adresat de Mons. Benone Farcaș, rectorul Seminarului din Iași, care a subliniat importanța disponibilității atunci când vocea Învățătorului cheamă la școala sa, dar și a curajului de a-l urma pe calea desăvârșirii evanghelice printr-o viață consacrată lui, în totalitate.

A urmat momentul reînnoirii voturilor și a adeziunii la constituțiile Congregației "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege", institut religios în care sr. Carla Del Gaudio, ascultând glasul Domnului, a fost aleasă de Cristos să-l slujească cu bucurie și dăruire în cei mici, săraci și bolnavi.

Această zi a fost pentru noi, cei care am înconjurat-o cu drag, un moment emoționant în care amintirile celor 25 de ani de slujire în comunitatea din Piatra Neamț, s-au răsfoit asemeni paginilor unei cărți și în care sora Carla va continua să scrie în fiecare zi cu iubire, gingășie și seninătate orice frântură din viață.

La finalul sfintei Liturghii sora Carla a exprimat gândul ei de laudă și mulțumire pentru cei 50 de ani de viață consacrată Domnului, dar și acelora care au înconjurat-o cu afecțiune: cadre didactice, colegi, prieteni ce colaborează cu surorile comunității în activitatea educativă din cadrul Grădiniței "Cristos Rege" din Piatra-Neamț.

Recunoscătoare lui Dumnezeu pentru darul prezenței sorei Carla Del Gaudio în mijlocul nostru, îi dorim multă sănătate, har și binecuvântare de la Domnul, statornicie în slujire pentru a continua să fie mereu pentru noi model de fidelitate și dăruire deplină în slujba Domnului.

Surorile MSCR

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 septembrie: Piatra Neamț: Jubileu de 50 ani de viață consacrată


 

lecturi: 1903.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat