Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Muscel: Întâlnirea de toamnă a Uniunii Asociațiilor "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

"Un nou început" a fost tema întâlnirii naționale de toamnă a președinților Asociațiilor "Sfântul Vincențiu de Paul" din România, desfășurată în localitatea Câmpulung Muscel, în zilele de 21 și 22 septembrie 2019.

Au participat președinți din toată țara de la conferințele din: Adjudeni, Bălțați, Bocșa, Câmpulung Muscel, Iași, Roman, Târgu Frumos, Târgoviște, Reșița, Drobeta Turnu Severin împreună cu asistentul spiritual al uniunii, pr. Petru Păuleț - paroh al bisericii romano-catolice "Sfântul Iacob" din Câmpulung Mușcel și cu doamna Eva Peter, președinte național actual al Uniunii Asociațiilor Caritative ,,Sfântul Vincențiu de Paul" din România, și doamna Ana Doboș, președintele național ales care își va începe activitatea pe această poziție începând cu luna ianuarie 2020.

Programul a început în după-amiază zilei de sâmbătă și s-a desfășurat la biserica "Sfântul Iacob" Câmpulung Muscel, fiind deschis prin rugăciunea de început cu invocarea Duhului Sfânt, condusă de pr. Păuleț. Cuvântul de deschidere a sesiunii de comunicări a fost realizat de către doamna Rodica Babeu, președintele conferinței gazdă, urmat apoi de salutul de bun venit al președintelui național actual, doamna Eva Maria Peter.

În continuare, pr. Păuleț ne-a prezentat conferința cu tema "Un nou început" prin care ne-a îndemnat la o meditație profundă asupra răspunsurilor a patru întrebări simple: "De ce un nou început?", "Când se impune să o luăm de la capăt?", "De unde vom începe?" și "Cum vom face?" Răspunsul la aceste întrebări poate fi găsit în Biblie prin meditarea cuvântului lui Dumnezeu referitor la mântuirea sufletului prin faptele bune săvârșite pe pământ. În final, rezumând mesajul primit toți cei prezenți au înțeles că ideea unui nou început se poate concretiza ori de câte ori suntem într-un impas. Nu trebuie să așteptăm să treacă de la sine probleme sau situațiile dificile, ci să acceptăm ideea unei schimbări de abordare a unei situații și să acționăm cu bucurie acum și aici.

Programul zilei a continuat cu prezentarea activităților de caritate din conferințe, dar și prezentarea unor situații problemă în vederea găsirii unor soluții viabile. Sfârșitul zilei de sâmbătă a fost marcat de sfânta Liturghie animată de președinții prezenți la întâlnire.

Sesiunea de comunicări a continuat și în ziua de duminică, debutând cu rugăciunea de dimineață urmată apoi de discuții libere pe baza problemelor sau a situațiilor noi cu care se confruntă conferințele în activitatea de caritate. Programul zilei s-a încheiat cu o sfânta Liturghie specială în cadrul căreia doamna Eva Maria Peter a mulțumit lui Dumnezeu pentru cele două mandate în care și-a dedicat timpul și munca celor aflați în suferință prin coordonarea activității uniunii, iar doamna Ana Doboș a fost investită ca președinte național pentru următorul mandat. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să îi dea sănătate și putere pentru a duce mai departe munca de caritate și slujire încredințată.

Mulțumim organizatorilor și gazdelor pentru atmosfera caldă și prietenoasă care ne-a permis să ne bucurăm de momentele frumoase din cadrul acestei întâlniri.

Marilena Bartic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-22 septembrie: Câmpulung Muscel: Întâlnirea de toamnă a Uniunii Asociațiilor "Sfântul Vincențiu de Paul" din România


 

lecturi: 924.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat