Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Nu doar hrană pentru trup, ci și pentru suflet

Sâmbătă, 21 septembrie 2019, o parte dintre persoanele sărace care beneficiază zilnic de "Masa Săracilor", oferită de Surorile Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", la Casa "Sfântul Iosif", au avut posibilitatea de a se ruga și de a vizita Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași. Creștini de confesiune catolică, dar și ortodoxă, ne-am rugat împreună Preacuratei Fecioare Maria, ascultând încă o dată îndemnul Sfântului Părinte papa Francisc de a merge împreună.

Grupul de pelerini a fost însoțit de Congregația "Slujitorii Carității" și Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", care slujesc cu multă dragoste și devotament persoanele sărace care se bucură zilnic de hrană caldă la cantina socială, îi primesc și îi îngrijesc, fiind atente la nevoile fiecăruia, realmente cu o inimă de mamă, asemenea fondatorului, sfântul Alois Guanella, care i-a iubit și i-a primit pe cei mai săraci și marginalizați ai societății.

Au fost prezenți și seminariștii "Don Guanella" și cooperatori guanellieni. Ieșirea face parte din seria de programe și activități organizate de Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", din cadrul anului jubiliar de 25 de ani de prezență în România. Și pentru ca acest pelerinaj să fie într-adevăr marcat de motoul "Să mergem împreună", am încheiat ziua la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, unde am fost întâmpinați de părintele Paul Budău, paroh și decan.

Îi mulțumim Domnului pentru această comuniune de credință și rugăciune și pentru toate activitățile desfășurate în cadrul Operei Guanelliene în țara noastră.

Simona Iosub

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 septembrie: Iași: Nu doar hrană pentru trup, ci și pentru suflet


 

lecturi: 1056.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat