Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești: Aniversarea beatificării fericitei Veronica Antal

Duminică, 22 septembrie 2019, în biserica parohială din Nisiporești s-a celebrat sfânta Liturghie, cu ocazia împlinirii unui an de la beatificarea fericitei Veronica Antal, tânăra fecioară și martiră, ridicată la cinstea altarelor la 22 septembrie 2018. Sfânta Liturghie a fost prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu un mare număr de preoți alături de credincioși și cinstitori ai fericitei Veronica Antal veniți pentru a participa la această sărbătoare.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh i-a îndemnat pe cei prezenți să păstreze mereu vie amintirea beatificării și să-i mulțumească Domnului pentru darul făcut comunității din Nisiporești, diecezei și întregii Biserici prin fericita Veronica Antal.

La predică, părintele Adrian Sorin Giurgi, vicar provincial, a vorbit despre importanța diferitelor întâlniri pe care un om le trăiește în decursul vieții. De fapt, viața fiecărui om este marcată și construită în urma unor întâlniri. Pot fi întâlniri pozitive, care ne ajută să creștem, sau întâlniri care ne produc suferință și durere. Însă, întâlnirea esențială a fiecărui om, și care nu trebuie să lipsească din viața nimănui, este cea cu Cristos. În viața fericitei Veronica Antal a avut loc această întâlnire profundă cu Isus Cristos de care ea a rămas mereu alături, iubindu-l și slujindu-l până la sfârșitul vieții sale.

Înainte de a-i binecuvânta pe cei prezenți la celebrarea euharistică cu relicva fericitei, PS Petru Gherghel a dorit să exprime încă o dată bucuria pe care a trăit-o, ca și păstor al diecezei, în momentul beatificării fericitei Veronica Antal, fiind convins că toate aceste momente sunt semne evidente ale iubirii și binecuvântării lui Dumnezeu pe care le revarsă asupra comunității din Nisiporești, Provinciei Franciscane și Diecezei de Iași.

Fr. Fabian Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 septembrie: Nisiporești: Aniversarea beatificării fericitei Veronica Antal


 

lecturi: 2592.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat