Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Jubileu de 50 de ani de viață consacrată la Casa "Sfântul Iosif"

Duminică, 15 septembrie 2019, la Căminul de Bătrâni "Casa Sfântul Iosif" din Iași, sr. Rosa Bianchini a celebrat, într-un cadru solemn, jubileul de 50 de ani de viață consacrată. Aducerea de mulțumire și recunoștință pentru cei 50 de ani de slujire a lui Dumnezeu și a aproapelui a fost prezentată Domnului de către sora jubilantă în cadrul sfintei Liturghii prezidate de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit.

Sr. Rosa Bianchini a avut bucuria de a avea alături pentru această sărbătoare unică și specială mai mulți preoți, surorile guanelliene, cooperatorii guanellieni, tinerii și tinerele în formare, persoanele vârstnice și membri ai familiilor lor, prieteni ai congregației, precum și copii și adulți din localitățile Șcheia și Sagna.

Cuvântul de învățătură a fost adresat de pr. Egidiu Condac, care a subliniat faptul că harul lui Dumnezeu are un rol esențial în viața noastră și mai ales, pentru mântuirea noastră. Aportul personal este important, însă generozitatea cu care Dumnezeu acordă harul său sufletelor disponibile nu poate fi cuantificat, după cum afirmă sfântul apostol Paul, în scrisoarea întâi către Timotei: "Harul lui Dumnezeu s-a revărsat din plin, împreună cu credința și iubirea care sunt în Cristos Isus".

A urmat momentul reînnoirii voturilor și al adeziunii sorei jubilante la constituțiile Congregației "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe", institut religios în care sr. Rosa Bianchini a fost chemată să îl slujească pe Isus cu multă dăruire, iubire și blândețe în cei mici și săraci.

Această zi reprezintă pentru noi, seminariștii sfântului Alois Guanella, un prilej de bucurie și mulțumire adusă Domnului pentru sora Rosa, pentru activitatea și implicarea ei în viața comunității noastre, prin exemplul concret de slujire și dăruire dovedit în fiecare zi. Grija cu care ascultă și mângâie persoanele vârstnice, zâmbetul mereu prezent pe chipul ei senin, credința trăită și arătată nouă în fiecare moment ne fac să o iubim și să o respectăm ca pe o mamă.

Totodată, în cadrul sfintei Liturghii de celebrare a celor 50 de ani de viață consacrată a sorei Rosa, alți trei băieți, Gabriel, Matei și Daniel, au primit cu emoție crucea sfințită de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, moment în care au devenit, oficial, seminariști ai Operei "Don Guanella". Pentru ei, această zi ocupă un loc important în viață, o zi pe care nu o vor uita niciodată. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest drum pe care l-a deschis în familia guanelliană.

La finalul sfintei Liturghii, sora Rosa Bianchini a exprimat gândul ei de mulțumire pentru cei 50 de ani de dăruire totală în slujba Domnului și a împărtășit modul în care exemplul de viață pe care l-a avut în timpul adolescenței din partea surorilor din localitatea natală a inspirat-o în a alege să îl urmeze pe Isus în același institut religios, Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe".

A urmat apoi agapa frățească și un moment artistic.

Recunoscătoare Domnului pentru darul prezenței sorei Rosa Bianchini în mijlocul nostru, îi dorim multă sănătate, binecuvântare de la Domnul, statornicie în slujire și o asigurăm de susținerea, prietenia și iubirea noastră!

Daniel Nesimuca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 septembrie: Iași: Jubileu de 50 de ani de viață consacrată la Casa "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 2355.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat