Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Schio: Un nou an pastoral, un nou responsabil al comunității catolice române

Duminică, 15 septembrie 2019, la ora locală 10.00, în biserica "Sfântul Anton abate", din orașul Schio, Italia, a avut loc deschiderea unui nou an pastoral cu prezentarea unui nou responsabil al comunității catolice române, în persoana părintelui Sergiu Gabor.

La începutul sfintei Liturghii a fost prezent și parohul comunității catolice din orașul Schio, părintele Mariano Ronconi. Prin discursul său de introducere și prezența sa, părintele Mariano a subliniat prețuirea sa pentru strânsa colaborare dintre comunitatea română și cea locală. Alături de părintele Sergiu a concelebrat părintele Cornel Gabor, care activează de câțiva ani în comunitatea saleziană din Schio.

Această duminică ne-a adunat în fața sfântului altar pentru a participa la jertfa lui Cristos, ca în orice zi sărbătoare, și totodată ne-a adus românilor catolici din Schio și din împrejurimi un nou păstor, lucru ce a adus la biserică un număr mare de credincioși.

Corul comunității, Arhanghelul Mihail, înființat de mai bine de un deceniu, a animat sfânta Liturghie. Toți cei prezenți la celebrare au trăit cu entuziasm și evlavie clipele de har oferite de Domnul.

În același spirit de bucurie și sărbătoare, după sfânta Liturghie, cu toții ne-am adunat pentru a-i ura bun venit părintelui Sergiu.

Continuăm de aici din Italia drumul nostru de credință, mulțumind lui Dumnezeu pentru această posibilitatea de a ne manifesta credința, menținându-ne rădăcinile, cultura și limba noastră. Mulțumirile noastre se îndreaptă și spre episcopii Iosif Păuleț și Aurel Percă, deoarece se preocupă și de românii din străinătate, precum și spre părintele Petru Mogda și ceilalți preoți care au condus comunitatea noastră. Suntem recunoscători episcopului de Vicenza, Beniamino Pizziol, și parohului de Schio, Mariano Ronconi, pentru primirea lor și pentru colaborarea frumoasă.

Domnul să ne aibă mereu în pază și să ne ajute cu harurile sale, pentru a trăi cu bucurie darul credinței și al comuniunii!

Familia Maria și Lucian Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 septembrie: Schio: Un nou an pastoral, un nou responsabil al comunității catolice române


 

lecturi: 2151.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat