Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Instalarea noului paroh și deschiderea anului școlar

Duminică, 15 septembrie 2019, la ora 11.00, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava, a avut loc Liturghia solemnă de instalare a noului paroh, părintele Ciprian Antălucă, celebrată de episcopul de Iași, Excelența Sa Iosif Păuleț, fost paroh și decan de Bucovina.

Înainte de sfânta Liturghie, a avut loc primirea oficială a episcopului și a noului paroh, în fața bisericii, de către o parte a comunității împreună cu autoritățile locale.

Sfânta Liturghie a început cu intrarea solemnă în biserică a preoților, iar în cadrul ritualului instalării noului paroh Preasfințitul i-a încredințat noului păstor de Bucovina comunitatea "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava. La întrebările episcopului, noul paroh și-a exprimat disponibilitatea de a se îngriji de comunitatea de credincioși din Suceava. Liturghia a fost înfrumusețată de cântările corului ALMAREMA, dar și de căldura cu care credincioșii au venit în număr mare la sfânta Liturghie pentru a-l primi așa cum se cuvine pe noul păstor.

Îi urăm un bun venit părintelui Ciprian Antălucă în comunitatea din Suceava și fie ca bunul Dumnezeu să-l călăuzească în noua misiune care i-a fost încredințată.

În aceeași zi, la ora 18.00, a avut loc Liturghia de deschidere a noului an școlar pentru copiii, tinerii și studenții Parohiei Suceava. Școlarii de toate vârstele au participat și au animat sfânta Liturghie prin cântări și rugăciuni, astfel primindu-l în sufletele lor pe Isus Cristos. Aceștia au primit binecuvântarea părintelui paroh și a părintelui vicar pentru ca Dumnezeu să-i ajute și să-i călăuzească în noul an școlar. Totodată au fost binecuvântate și rechizitele școlare în semn de susținere în rugăciune pentru toți copiii, tinerii și studenții parohiei din Suceava.

Roxana-Gabriela Cuffner

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 septembrie: Suceava: Instalarea noului paroh și deschiderea anului școlar


 

lecturi: 2503.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat