Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pașcani: Zi de înălțare sufletească

Ziua de 14 septembrie 2019, sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, pentru cei 42 de copii și tineri din comunitatea Pașcani va rămâne, pentru toată viața lor, o zi de neuitat. Înconjurați de părinți, nași, rude, prieteni, credincioși din Pașcani și din alte comunități catolice din împrejurimi, dar și de creștini ortodocși, l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale în sacramentul Mirului prin impunerea mâinilor episcopului auxiliar de Iași, Excelența Sa Aurel Percă.

În vederea acestui mare eveniment din viața lor, candidații la Mir, s-au pregătit cu toată conștiinciozitatea. Au demonstrat acest lucru prin răspunsurile clare și concise pe care le-au dat Preasfințitului la predică.

În cuvintele de învățătură, Excelența Sa i-a îndemnat pe miruinzi să folosească bine darurile Duhului Sfânt în viața de zi cu zi, pentru a rămâne mereu alături de Cristos, căci numai așa pot să devină, la rândul lor, călăuze spre Cristos pentru alții.

La sfârșitul sfintei Liturghii, o tânără proaspăt miruită s-a făcut vocea miruinzilor și a exprimat angajamentul tuturor de a pune în practică îndemnul episcopului Aurel, de a trăi Evanghelia lui Cristos și de a respecta Poruncile lui Dumnezeu și ale Bisericii. Tânăra a cerut Preasfințitului și celor 12 preoți prezenți să-i ajute cu rugăciunile lor în vederea respectării angajamentului luat. După cuvântul de mulțumire pentru urările primite, Preasfințitul Aurel a acordat binecuvântarea arhierească tuturor celor prezenți. Apoi a urmat eliberarea celor șapte porumbei și, spre veșnica amintire, o fotografie de grup.

Alex Imbrișcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 septembrie: Pașcani: Zi de înălțare sufletească


 

lecturi: 1163.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat