Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Vizita Preasfințitului Iosif Păuleț în comunitatea română

Duminică, 8 septembrie 2019, în minunata sărbătoare a Nașterii Preasfintei Fecioare Maria, noul episcop de Iași, PS Iosif Păuleț, a venit în prima sa vizită pastorală în Italia, ajungând la comunitatea română din Ladispoli care se află la periferia Romei, urmând astfel în totalitate exemplul Sfântului Părinte papa Francisc de a da foarte mare atenție și grijă celor de la periferiile orașelor și emigranților. Preasfințitul a fost însoțit de pr. decan Isidor Iacovici, Monseniorul Anton Lucaci și Monseniorul Ionuț Strejac.

Noi, credincioșii, împreună cu umilul și bunul nostru preot paroh, Isidor Mîrț, l-am primit pe noul nostru episcop Iosif cu toată bucuria, cu pâine și sare, cum e datina la noi. Mulți dintre noi am îmbrăcat hainele tradiționale de sărbătoare, dorind să-i arătăm Preasfințitului fericirea noastră că a venit la noi.

Preasfințitul a rămas plăcut surprins de primirea călduroasă de care a avut parte cât și de participarea vie la sfânta Liturghie din partea comunității.

În cadrul predicii a pus accent pe două lucruri pe care ar trebui să le reținem:

- Pentru a fi creștini adevărați, trebuie să-l punem pe Isus în centrul existenței noastre, în centrul preocupărilor noastre. În centru, nu la margine, în centru!

- Să luăm crucea de fiecare zi și să mergem după Isus. El este înaintea noastră. Noi nu ducem singuri crucea vieții noastre. Așadar să-l simțim aproape, căci alături de el crucea ne va fi ușoară.

Preasfințitul a încheiat rugându-ne ca din când în când, în momentele noastre de liniște, în familie, să ne punem această întrebare: "Ce vrea Dumnezeu de la mine? Ce trebuie să fac eu ca sa fiu un bun creștin în lume?"

Iar ca să ne ușureze munca la găsirea unui răspuns, Preasfinția Sa a menționat să apelăm cu încredere la Duhul Sfânt ca prin puterea lui să găsim un răspuns cât mai apropiat de ceea ce Dumnezeu are pregătit pentru noi.

Credincioșii au cântat cele mai frumoase cântece la care țin foarte mult, multe dintre ele fiind compuse de către regretata Adriana Susanu, care a fost la inima comunității, la formarea căreia a lucrat foarte mult ca dăscăliță și catehetă voluntară peste 18 ani și care, după o suferință nemiloasă pe care a purtat-o și a oferit-o lui Dumnezeu pentru convertirea oamenilor timp de aproape șase ani, a fost chemată de Isus la el în acest an, la 1 august, la vârsta de 42 de ani.

Preasfințitul Iosif a oferit sfânta Liturghie pentru noi toți și în special pentru regretata Adriana și pentru toți elevii care vor începe noul an școlar, copii și tineri cărora le-a oferit binecuvântarea lui Dumnezeu ca să fie ajutați să crească în înțelepciune și în har.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh Isidor Mîrt, în numele întregii comunități, i-a mulțumit Preasfințitului și celorlalți preoți pentru că au venit la noi. Părintele i-a amintit noului episcop că i-a fost un foarte bun preot spiritual la Seminarul din Iași.

După Liturghie a urmat o mică gustare și o cafea bună după care credincioșii au putut să facă fotografii cu noul nostru păstor Iosif.

La sfânta Liturghie a fost prezent cu noi și pr. Isac Racho din Kenya, vicar general al Diecezei de Marsabit, care ne-a mulțumit pentru tot ceea ce am făcut pentru cei din misiune. Părintele Isac a fost primul seminarist al părintelui paroh Isidor Mîrț, iar în prezent lucrează ca director al radioului catolic "Radio Janguani", radioul deșertului.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru acest minunat dar!

Ioana Suceu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Ladispoli: Vizita Preasfințitului Iosif Păuleț în comunitatea română


 

lecturi: 2422.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat