Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Bucuria unui nou început la Grădinița "Anton Durcovici"

Luni, 9 septembrie 2019, Grădinița "Anton Durcovici" din municipiul Roman și-a redeschis porțile pentru copiii ai căror părinți au ales o educație integrală, oferită la umbra Bisericii Romano-Catolice. Unitatea de învățământ a obținut personalitate juridică proprie în vara acestui an, este coordonată și finanțată de Fundația "Anton Durcovici" și funcționează în curtea bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus".

Festivitatea de deschidere a avut loc dimineață, la ora 8.00, respectând astfel programul cu care copiii au fost obișnuiți. Cu emoții, părinții au pășit în biserică, acolo unde a avut loc binecuvântarea fiecărui copil, oferită de pr. vicar Gabriel Bîrnat. Acesta a transmis mesajul pr. paroh, Pavel Chelaru, aflat în străinătate: "Dragi părinți, să nu uitați faptul că formarea unui copil nu se desăvârșește doar din punct de vedere intelectual, ci și din punct de vedere moral și spiritual. Prin mijlocirea patronului fundației și al grădiniței noastre, fericitul episcop martir, Anton Durcovici, sunt convins că veți reuși să împletiți cu înțelepciune aceste trei direcții, iar copiii dumneavoastră, de astăzi, vor deveni oamenii mari de mâine care vor face cinste familiilor și locurilor unde vor ajunge".

La eveniment au luat parte mai mulți membri ai fundației, printre care doamna ing. dr. Viorica Spătaru, domnul ing. Gelu Giurgilă, domnul avocat Alexandru Iștoc - președintele fundației - și directorul acesteia, jurnalistul Dragoș Toma. Mesajul acestuia din urmă a vizat aspectele concrete din ultima perioadă: "Stimați părinți, promisiunea fundației noastre s-a concretizat, iar Grădinița «Anton Durcovici» există astăzi din punct de vedere juridic, având toate autorizațiile necesare. Vor urma cel puțin trei ani de perseverență, în care întreg personalul va trebui să dovedească cele mai bune aptitudini care să conducă implicit la cele mai bune rezultate, astfel încât al doilea «vot de încredere», acreditarea ARACIP să fie realizată. Am încredere în directorul ales pentru grădiniță, doamna prof. Simon Minodora, și în întreaga echipă".

La ieșirea din biserică, părinții și copiii au fost întâmpinați cu zâmbete de întreg personalul și de conducerea grădiniței, care printr-o alocuțiune a accentuat importanța educatorului în societate: "Într-adevăr a fi educatoare este foarte plăcut, iar satisfacțiile sunt nenumărate. Însă ceea ce se ascunde în culisele acestei scene asemănătoare unei lumi de basm, unde fetițele sunt prințese, iar băieții prinți, numai cel ce educă poate ști. A fi educatoare nu înseamnă doar a educa, ci înseamnă mai presus de toate a simți", a declarat Minodora Simon, director al Grădiniței "Anton Durcovici".

Evenimentul s-a încheiat cu sfințirea sălilor de grupă, vizitarea spațiilor de către părinți și un moment de socializare. Programul copiilor este de luni până vineri, între orele 7.30 - 17.00.

Dragoș Toma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 septembrie: Roman: Bucuria unui nou început la Grădinița "Anton Durcovici"


 

lecturi: 2421.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat