Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: La 50 de ani de slujire în viața consacrată

Recunoscătoare lui Dumnezeu pentru cei 50 de ani de viață consacrată, sora Ida Santus a reînnoit profesiunea călugărească de castitate, sărăcie și ascultare, după regula de viață a Surorilor de Caritate "Maria Bambina", în fața comunității parohiale din Faraoani, la Liturghia celebrată duminică, 8 septembrie 2019.

În biserica "Sfântul Anton de Padova" din Faraoani, în acest an, 8 septembrie, sărbătoarea Nașterii Sfintei Fecioare Maria, s-a trăit cu o intensitate particulară. Aceasta pentru că am sărbătorit jubileul celor 50 de ani de viață consacrată a sorei Ida Santus, soră a comunități Surorilor de caritate ale Sfintelor Bartolomea Capitanio și Vincența Gerosa, cunoscute ca Surorile "Maria Bambina", care trăiesc și slujesc în această parohie de 26 de ani.

Solemnitatea a fost precedată de un triduum de rugăciuni (sfântul Rozariu și duminică seara înainte de Liturghie adorație euharistică) animate de copii și surori. De asemenea, tot în cadrul acestui triduum a avut loc și celebrarea sfintei Liturghii în cadrul căreia, prin omilie, pr. vicar Alexandru Roca a prezentat, cu mare entuziasm și pregătire, trei atitudini proprii a Mariei Copilă. În prima zi de pregătire ne-a vorbit despre deschiderea la chemarea lui Dumnezeu. În a doua zi a accentuat umilința și bucuria de a fi disponibil în vederea slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui. În cea de a treia zi ne-a invitat să medităm la abandonarea fiecăruia la voința lui Dumnezeu care ne face fericiți. Acestea sunt, spunea părintele, atitudini care trebuie să caracterizeze viața fiecărui creștin și în mod particular viața surorilor "Maria Bambina", care printr-un privilegiu aparte, în conformitate cu slujirea lor, sunt chemate să o imite pe Maria Copilă.

Duminică, 8 septembrie, la Liturghia de seară, sora Ida a reînnoit profesiunea călugărească având o emoție intensă, cu recunoștință, mai ales când a citit formula de reînnoire a voturilor de castitate, sărăcie și ascultare, după regula de viață a Surorilor de Caritate "Maria Bambina", în fața comunității parohiale, a celor cinci preoți din jurul altarului și în fața invitaților din Iași, Bacău și alte localități din împrejur.

Participarea numeroasă și vie a credincioșilor prezenți a contribuit mult la bucuria momentului și, totodată, prin prezența lor, și-au exprimat sentimentul de solidaritate față de sora Ida și față de surorile comunități "Maria Bambina".

Un "mulțumesc" din inimă se adresează părintelui paroh Felix Măriuț, părintelui vicar Alexandru Roca și pr. Augustin Pascaru pentru disponibilitatea și bucuria lor de a trăi cu noi, surorile, acest moment de har. Mulțumim tuturor, dar mai ales mulțumim Domnului pentru că lucrează cu noi și prin noi.

Comunitatea surorilor "Maria Bambina" din Faraoani

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Faraoani: La 50 de ani de slujire în viața consacrată


 

lecturi: 1916.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat