Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: "Dar pentru a fi dar". Campusul copiilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

În perioada 26 august - 1 septembrie 2019, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman s-a desfășurat campusul copiilor sub motoul "Dar pentru a fi dar". În aceste zile minunate pline de bucurie, distracție, zâmbete, momente frumoase și rugăciune, copiii au învățat că fiecare persoană reprezintă un dar pentru semenul său. Au participat 39 de copiii, fiind alături de ei 11 tineri animatori și 2 seminariști.

De-a lungul celor șapte zile pline de activități și de distracție, copiii, împărțiți în trei echipe: Îngerașii, Albinuțele și Dragonii, au avut parte de momente educative, cunoaștere reciprocă, voie bună, dansuri și jocuri.

Pentru aprofundarea temei campusului, în cadrul catehezelor zilnice, copiii au aflat din viețile anumitor sfinți comemorați în cadrul săptămânii ce daruri au împărtășit aceștia celor din jurul lor: darul vieții - Fericita Veronica Antal, aceasta oferindu-și viața lui Dumnezeu prin martiriu; darul unei mame bune - sfânta Monica care s-a rugat mult pentru fiul ei, Augustin; darul convertirii în viața sfântului Augustin, care l-a descoperit pe Dumnezeu cu ajutorul sfintei Monica și al episcopului Ambroziu; darul curajului și al mărturiei la sfântul Ioan Botezătorul, care a vestit cu tărie Cuvântul lui Dumnezeu. Într-un mod aparte a fost prezentată viața sfântului Dominic Savio, model al copilăriei trăite alături de Dumnezeu: "Mai bine moartea decât păcatul".

Ca punct central al fiecărei zile și ca gest de mulțumire adus lui Dumnezeu, copiii au participat activ la sfânta Liturghie, animând-o prin cânt și prin entuziasmul specific vârstei lor.

Aceste momente de spiritualitate au fost îmbinate apoi cu jocuri și ateliere. Cele trei grupe s-au mobilizat să acumuleze cât mai multe puncte, pentru ca echipa lor să iasă la final câștigătoare. O zi palpitantă pentru copii a fost ziua în care toate grupele s-au luptat pentru "găsirea comorii". Fiecare grupă a avut de urmat un traseu prin oraș cu diferite provocări. La final, comoara a fost găsită de echipa care a avut o mobilizare și o strategie bună.

Încheierea campusului a avut loc după sfânta Liturghie de duminică, când a fost prezentat un scurt moment artistic, în care copiii, în prezența părinților și a credincioșilor din comunitate, și-au putut etala talentele artistice în materie de dans, arte plastice și jocuri.

Le mulțumim tuturor celor care au participat la acest campus și, de asemenea, și celor care, într-un mod sau altul, au făcut posibilă buna desfășurare a întregului program.

Toma Dămătărc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 august - 1 septembrie: Roman: "Dar pentru a fi dar". Campusul copiilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 883.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat