Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ședința extraordinară a Consiliului Prezbiteral

Miercuri, 28 august 2019, la sediul Episcopiei Romano-Catolice de Iași, s-a desfășurat ședința Consiliului Prezbiteral în sesiune extraordinară, prilejuită de numirea noului episcop de Iași, în persoana Monseniorului Iosif Păuleț.

La ședință, pe lângă noul episcop de Iași au participat: episcopul auxiliar Aurel Percă, episcopul emerit Petru Gherghel, alături de un număr de 31 de membri ai Consiliului Prezbiteral.

La începutul ședinței, episcopul Iosif a ținut să aducă un salut și o mulțumire specială episcopului emerit Petru Gherghel pentru realizările excepționale din cei 41 de ani de păstorire a Diecezei de Iași, dar și un cuvânt de recunoștință episcopului auxiliar Aurel Percă, cel care a fost "umbra" tuturor acestor realizări spirituale, administrative, sociale și educaționale.

În cadrul ședinței, episcopul Iosif Păuleț a dorit să reitereze principiile care stau la baza slujirii sale episcopale, așa cum au fost definite și cu ocazia consacrării sale din ziua de 6 august. Aceste principii vor constitui pilonul planului pastoral pe care l-a început și se rezumă la trei elemente: 1. Gloria lui Dumnezeu; 2. Binele Bisericii locale; 3. Mântuirea veșnică.

După ce au fost clarificate unele aspecte organizatorice, episcopul Iosif Păuleț a dorit să transmită Consiliului Prezbiteral forma detaliată a noului său Plan Pastoral. Astfel, au fost explicitate aspecte cu privire la:

  • decretul episcopal nr. 2151/07.08.2019, prin care noul episcop a confirmat toate numirile existente până acum, până în momentul apariției noilor decrete de numire sau reconfirmare;

  • disciplina sacramentelor, precum și importanța acordată celebrărilor liturgice în parohiile aparținând Episcopiei Romano-Catolice Iași;

  • aspectele concrete de colaborare dintre preoții Diecezei de Iași;

  • problemele administrative care sunt încredințate preoților în cadrul diferitelor slujiri pe care aceștia le primesc din partea episcopului;

  • diferite aspecte organizatorice care privesc bunul mers al activității pastorale, sociale, educaționale și caritative din Dieceza de Iași.

La finalul discuțiilor, noul episcop s-a încredințat rugăciunii tuturor credincioșilor care i-au fost încredințați spre păstorire, pentru a putea îndeplini cât mai bine slujirea de "Păstor" încredințată de papa Francisc și și-a exprimat speranța că va exista o bună colaborare cu toți membrii clerului diecezan, cu membrii organizațiilor călugărești, cu diferitele asociații și mișcări spirituale existente pe teritoriul diecezei, dar și cu toți cei care doresc ca prin activitatea lor să contribuie la realizarea unei lumi mai bune, pentru binele spiritual și uman al semenilor și spre lauda și preamărirea aduse lui Dumnezeu.

Pr. Mihai Budău


 

lecturi: 3036.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat