Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlniri de generații în anul jubiliar al Fiicelor Sfintei Maria a Divinei Providențe

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de prezență a Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe în România. În acest an de har, duminică, 25 august 2019 am sărbătorim cu bucurie întâlnirea fostelor eleve sau studente care pe parcursul anilor au fost sau sunt încă găzduite, îndrumate și pentru multe dintre ele susținute să-și continue și să-și finalizeze studiile la Casa Providenței din Iași.

Ele sunt fetele noastre. Am dorit ca împreună să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate persoanele care au contribuit la formarea lor (amintindu-le în mod special pe sora Serena Ciserani și sora Fiorella Chinappi) și să depănăm amintiri din timpul petrecut împreună.

Le mulțumim că au răspuns invitației noastre venind cu soții și copiii și ne-am rugat și pentru fetele care din cauza serviciului sau a distanței prea mari nu au putut fi prezente.

"Surorile care ne-au îndrumat și ne-au ajutat în toți anii de studii, au organizat o zi deosebită, în care ne-am rugat, am cântat, am depănat amintiri și am luat masa împreună ca «altă dată». Mare a fost bucuria când am văzut că sfânta Liturghie va fi celebrată de părintele Iosif Iacob, preot care a avut și el o implicare în formarea noastră spirituală prin zilele de reculegere. După sfânta Liturghie, am mers la cimitirul din Bucium unde am făcut o rugăciune la mormântul sorei Fiorella, soră care a fost ca o mamă pentru multe dintre noi. La intrarea în casă, am fost surprinse de un panou frumos amenajat cu poze din perioada în care am locuit aici, care ne-a trezit multe amintiri frumoase. A fost o zi specială care sperăm să se repete și în anii ce vor urma. Mulțumim tuturor surorilor care s-au implicat și au făcut ca această revedere să fie una specială, mulțumim pentru primirea călduroasă și pentru prietenia lor!" (Mihaela Popescu - Roman)

Sr. Monica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 august: Iași: Întâlniri de generații în anul jubiliar al Fiicelor Sfintei Maria a Divinei Providențe


 

lecturi: 1309.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat