Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: "Fidelitatea și iubirea ta, Doamne, sunt veșnice!"

Sâmbătă, 17 august 2019, la Pildești, șapte surori din Congregația "Maestre Pie Venerini" au sărbătorit 25 de ani de viață consacrată. Sărbătoarea a fost marcată printr-o sfântă Liturghie solemnă prezidată de păstorul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț. Au concelebrat 27 de preoți. S-au alăturat acestei festivități numeroase persoane printre care surori din această congregație, rude ale acestor surori și credincioși din Pildești. De amintit este și faptul că la această sărbătoare au fost prezente sora Eliana Massimi, superioara congregației, și sora Enrica Givannini, provincială.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Claudiu Eva, SDV, care a subliniat importanța persoanelor consacrate în misiunea de a-l iubi și a-i sluji lui Dumnezeu și semenilor. Părintele a scos în evidență importanța vieții consacrate ca ferment al evangheliei. Viața consacrată fiind o reală prezență a lui Cristos în lume care se traduce printr-o viață trăită în prezența și iubirea lui Dumnezeu, pentru binele Bisericii și pentru mântuirea sufletelor, întru slava lui Dumnezeu. Viața consacrată continuă să arate lumii că Isus este viu prin fiecare om pe care l-a ales să-l urmeze și să slujească lumii întregi. De aici, misiunea fiecărui creștin și a fiecărui consacrat rămâne fidelitatea față de promisiunea de a sluji și de a iubi.

În cadrul sfintei Liturghii, surorile sărbătorite au reînnoit în mod solemn voturile de sărăcie, de ascultare și de castitate în fața episcopului diecezan și în fața întregii comunități ecleziale.

La sfârșitul celebrării, au avut loc cuvântări de mulțumire, iar una din mamele din Pildești care își duc copii la grădinița surorilor a ținut să rostească o poezie compusă special cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, PS Iosif Păuleț a salutat prezența sorei superioare, precum și a sorei provinciale, a felicitat surorile pentru slujirea lor în comunitate, dorindu-le și pe mai departe o slujire plină de roade prin prezența lui Cristos în sufletele lor.

Mulțumim tuturor celor ce ați binevoit să luați parte la această sărbătoare!

Tuturor surorilor sărbătorite, un sincer, la mulți, fericiți și binecuvântați ani întru apostolat!

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 august: Pildești: "Fidelitatea și iubirea ta, Doamne, sunt veșnice!"


 

lecturi: 2382.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat