Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Camp 2019 "Murialdo into the wild" la Târgu Neamț

Anul acesta, Cercetașii "Murialdo into the wild", cu sediul la "Iosefinii lui Murialdo" din Roman, au realizat un camp în natură, timp de 10 zile, la Târgu Neamț, lângă Mănăstirea Secu, împreună cu liderii și cu părintele Petru Țurcanu CSI, responsabil al acestor cercetași. Așa cum cercetașii sunt cuprinși în ramuri de vârstă, noi cercetașii de la Roman, am fost în camp în perioade diferite respectiv: Temerarii (11-14 ani) între 22 și 26 iulie, iar Exploratorii (15-18 ani) între 29 iulie - 2 august 2019.

Campul este o ieșire în natură, o experiență cu cortul, dar în același timp o experiență educativă puternică. Am plecat toți spunând: "Cercetași! Gata Oricând!". Am avut un program atât de încărcat și distractiv, încât nu am avut timp să ne gândești la ce am lăsat acasă. În regulamentul de organizare a campului scria că nu avem voie cu telefoane... am stat 5 zile fără ele și cum am spus mai sus, era programul atât de încărcat și distractiv că nici de telefoane nu îți mai aminteai. Atunci când am ajuns am avut jumătate de oră de relaxare și apoi a trebuit să ne facem fiecare patrulă colțul reprezentativ ei, unde ne găteam mâncarea și unde ne luam masa, iar opțional un leagăn ca loc de relaxare. Într-una din zile am pornit la drumeție, care s-a încheiat cu vizitarea unei mănăstiri. Iar la întoarcere ca orice cercetaș adevărat am strâns toate gunoaiele întâlnite în cale, pentru că iubim natura.

Am avut și foarte multe jocuri educative, amuzante, printre care și paintbull, baloane cu apă, etc. Dimineață, după ce făceam înviorarea și mâncam micul dejun, aveam cateheză. În fiecare seară după cină ne strângeam toți la focul de tabără (focul seral) și făceam jocuri statice, cântam, glumeam; toate acestea le făceam împreună. Într-un sfârșit am ajuns și la ultima zi ... toți ne-am spus în gând atunci: ,,A trecut așa repede timpul..." nu ne venea să credem că s-a terminat și plecăm acasă. Am strâns tot și am pornit la drum puțin triști că s-a terminat dar în același timp bucuroși că ne revedem familia și casa.

"Misiunea cercetășiei este de a contribui la educația tinerilor printr-un sistem de valori" spune Robert Baden Powell - întemeietorul cercetășiei.

Camelia Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iulie - 2 august: Camp 2019 "Murialdo into the wild" la Târgu Neamț


 

lecturi: 1190.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat