Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Horgești: Campusul "Eu sunt o misiune!"

Copiii din Parohia "Adormirea Maici Domnului" din Horgești au avut marea bucurie și plăcere de a participa, în perioada 29-31 iulie 2019, la campusul organizat de părintele paroh Emil Lucaci, în colaborare cu seminariștii și cei 15 tineri animatori din comunitate.

Anul acesta tema campusului a fost "Eu sunt o misiune!", deoarece toți copiii, nu doar participanții, cei aproximativ 60 de copii, trebuie să înțeleagă de la vârstele cele mai fragede că au o misiune în viață, o misiune sfântă primită în dar de la Dumnezeu, și indiferent de misiunea primită, fie ea o misiune de viață consacrată sau o misiune în viața de familie, trebuie înțeleasă și îndeplinită.

Programul campusului a început în fiecare zi la ora 9:00, urmând o jumătate de oră de bansuri de înviorare. După bansuri urma un moment important al zilei și anume cateheza, care a jucat un rol esențial atât în formarea copiilor dar și în formarea animatorilor. După cateheză, urma un scurt moment pe echipe, pentru o mai bună înțelegere a filmului, dar și a temei campusului. Programul primei părți a zilei se încheia la ora 12.00 cu rugăciunea "Îngerul Domnului" după care copiii plecau acasă pentru prânz.

Programul pentru a doua parte a zilei începea la ora 15:00, cu o jumătate de oră de bansuri. După bansuri urmau momentele cele mai așteptate de copiii: jocurile și concursurile. Cu multă voie bună și disponibilitate fiecare participant încerca să își ajute echipa pentru obținerea punctajului maxim. Într-o scurtă pauză dintre jocuri copiii, dar și animatorii primeau o mică gustare din partea părintelui paroh.

Programul zilnic se încheia cu sfânta Liturghie, care era momentul central al zilei. La sfânta Liturghie, copiii erau implicați activ, prin proclamarea lecturilor, dar și prin cântarea lor, care înfrumuseța sfânta Liturghie.

Miercuri, în ultima zi a campusului a avut loc festivitatea de premiere, indiferent de echipa care a obținut cel mai mare punctaj, toți copiii, dar și toți animatorii sunt câștigătorii unei experiențe de neuitat, despre care vor povesti copiilor care nu au participat la campus, părinților și verișorilor.

Toții copiii au speranța că vor mai fi și alte ocazii când se vor aduna în jurul bisericii pentru rugăciune, cântece, bansuri, jocuri și concursuri.

Mulțumim tuturor pentru implicarea și reușita acestui campus: părintelui paroh, seminariștilor și animatorilor din comunitate, toții au fost implicați activ pentru reușita acestui campus.

Ioachim Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-31 iulie: Horgești: Campusul "Eu sunt o misiune!"


 

lecturi: 512.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat