Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Să creștem împreună, am nevoie de tine". Tabără pentru vincențieni

În perioada 24-28 iulie 2019, vincențienii din comunitățile care o au ca patroană pe sfânta Tereza a Pruncului Isus au participat la tabăra de la Tarcău-Durău cu tema: "Să creștem împreună, am nevoie de tine".

Această tabără a început să fie pregătită încă din luna ianuarie 2019. Cu sprijinul asistentului nostru spiritual, părintele Petru Sescu, care ne-a încurajat în permanență, cu ajutorul părintelui Eugen Andrei, care ne-a ajutat cu cazarea, această întâlnire prindea contur lună de la lună.

"Dacă în mândria noastră spunem «Nu am nevoie de nimeni», ajungem precum piatra seacă sau ca nisipul din pustiu. Ca să devenim puternici, ca să putem iubi, avem nevoie de cineva puternic, de cineva care să ne iubească" (Pr. Emil Dumea, 12 iulie 2019).

Pentru noi, așa au fost aceste zile, cineva de sus ne-a iubit și ne-a oferit momente minunate. Au fost așa de frumoase pentru că "am nevoie de tine" a găsit răspuns la persoanele la care am apelat. Părintele Cătălin Farcaș, la rugămintea noastră de a ne fi aproape, ne-a ajutat să trăim în aceste zile evanghelia lui Cristos în fapte și rugăciune. Sora Tereza, Congregația "Maria Bambina", ne-a ajutat cu rugăciunile zilnice, părintele Taloș ne-a inspirat în tematica conferințelor și discuțiilor din timpul întâlnirii. Sfântul Vincențiu de Paul ni l-a trimis pe fratele Celestin Farcaș, frate lazarist din Franța, pentru a crește, prin discuții particulare, în carisma vincențiană.

Ziua de tabără a început cu sfânta Liturghie celebrată de părintele Cătălin, animată de toate persoanele prezente. Au fost celebrări pline de emoție, cu trăiri interioare deosebite. Ziua continua cu o ieșire în natură, iar seara ne întâlneam pentru discuții în grup urmată de rugăciunea zilei respective.

Natura a răspuns și ea afirmativ la "am nevoie de tine". Au fost zile superbe, frumusețea naturii a avut o strălucire aparte, cerul ne-a ajutat să medităm la milostivirea Tatălui ceresc.

"Ar fi bine să fim calzi, buni și gustoși precum pâinea și să săturăm foamea de iubire a celor cu care împreună facem umbră acestui pământ..... Suntem o pâine din pâinea lui Dumnezeu, iar viața noastră este un dar care se frânge și se împarte cu multă dragoste și generozitate. Așa devenim rodnici: Oferindu-ne întreaga noastră ființă ca hrană pentru viața altora. Așa este și Dumnezeul în care credem" (Pr. Emil Dumea, 17 iulie 2019).

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost aproape, ne-au sprijinit moral și material.

Dumnezeu, în aceste zile, ne-a iubit și ne-a oferit din iubirea lui, noi, am crescut un pic în iubire față de aproapele și față de noi.

Să mergem să oferim iubire!

Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul"
Conferința "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-28 iulie: Tarcău-Durău: "Să creștem împreună, am nevoie de tine". Tabără pentru vincențieni


 

lecturi: 722.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat