Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Invitație la "Ziua Familiei"

Parohia Romano-Catolică "Sfântul Anton" din Faraoani organizează sâmbătă, 3 august 2019, cea de-a VII-a Întâlnire Diecezană a Familiei. Cu această ocazie invită toate familiile din Dieceza de Iași să participe la un moment de rugăciune, aprofundare și dialog pe tema: "Familia, cărare între generații". Acest program are în vedere o sensibilizare mai puternică a familiilor care sunt invitate să devină mesageri ai credinței; o credință în Dumnezeu și în adevăratele valori umane, morale, sociale și familiale; credință și valori ce trebuie oferite generațiilor viitoare.

Anul trecut, la invitația Oficiului pentru Familii, oficiu condus de către părintele Felician Tiba, comunitatea din Faraoani a acceptat cu mare drag ca sâmbătă, 3 august 2019 să aibă loc, pe aceste meleaguri spirituale, cea de-a VII-a întâlnire a familiilor. Tot cu același sentiment de bucurie, noi, comunitatea din Faraoani, invităm toate familiile din Dieceza de Iași la o întâlnire ce are ca temă: "Familia, cărare între generații".

De ce să particip la o astfel de întâlnire?

Observăm din ce în ce mai multe anomalii în societatea noastră: deficiențe în educație, actori sociali iresponsabili, încurajarea practicilor "infecte", indiferentism civic, uman, religios și altele de acest fel.

Biserica a luat la conștientă de toate acestea probleme cu care ne confruntăm și dorește să ne ajute.

Familia este "celula de bază vie a societății" și în același timp este prima școală unde se predau lecțiile cele mai importante pentru viață copiilor: iubirea, educația, "cioplirea" caracterului, respectul, responsabilitatea etc.

Întrucât aceste valori se primesc în primul rând în familie, urmând ca mai apoi ele să fie întregite de școală și respectiv de Biserică, considerăm oportună o formare și catehizare a familiilor, urmând ca mai apoi ele însele să devină o primă școală în vederea formării și educării propriilor copii. Iar "Ziua Familiei" își are drept țintă tocmai acest obiectiv: conștientizarea familiilor cu privire la aceste probleme, formarea și catehizarea lor.

Având în vedere scopul întâlnirii, s-a propus pentru anul acesta următorul program.

Întâlnirea va fi deschisă de către PS Petru Gherghel, la ora 9.30, urmând ca mai apoi să participăm la o conferință cu tema: "Familia, cărare între generații", conferință susținută de către PS Claudiu Pop.

Pentru că Liturghia este momentul cel mai important si în același timp "rețeta de bază a problemelor familiei", la ora 10.30, fiecare în parte se va pregăti cât mai conștiincios pentru sfânta Liturghie; fie prin participarea la repetiția corului, fie prin rugăciunea rozariului.

După sfânta Liturghie care va avea loc la ora 11.00, fiecare în parte, preot sau laic, este invitat la masă. În acest sens, comunitatea din Faraoani va pregăti prânzul pentru toți invitații.

Începând cu ora 13.30, ne vom împărți pe mai multe grupe, pentru diferite discuții-ateliere. Invitații pentru aceste discuții sunt: prof. Maricica Bejenaru, cu tema "Bunicii și transmiterea credinței", prof. Angelica Șarig, cu tema "Profesorul și transmiterea credinței", pr. Tudor și Corina Gegășan, cu tema "Biserica Greco-Catolică, martiriul și transmiterea credinței", pr. Iosif Dămătăr, cu tema "Preotul și transmiterea credinței" și familia Mihai și Andra Cosmovici, cu tema "Familia și transmiterea credinței". Toate aceste conferințe-discuții, întrebări și concluzii se vor încheia la ora 15.00, urmând ca la ora 16.00 să se încheie toată această întâlnire.

Observând necesitatea diecezei, aceea de a da un puls nou familiei, o reevanghelizare a ei și o reîntoarce la origini - originea familiei din Nazaret -, considerăm oportun aceste întâlniri anuale și în același timp ne simțim onorați să vă avem aproape în această zi. De aceea, întreaga comunitate din Faraoani cu preoții din parohie invită toate familiile din dieceză pentru ca împreună "să construim o cărare familială evanghelică, prin credință, între generații".

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Alexandru Roca

* * *

"Familia, cărare între generații" - tema Întâlnirii Diecezane a Familiilor din 2019

Faraoani: Mergem împreună ca să învățăm să construim "cărări" de credință


 

lecturi: 1590.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat