Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Întâlnire pentru tinere la Surorile Dominicane

În perioada 17-19 iulie 2019 la mănăstirea Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret s-a desfășurat întâlnirea cu titlul "Veniți și vedeți" la care au participat 17 fete.

Prima zi a început cu rugăciunea Vesperelor și a Rozariului, iar seara am făcut un joc de cunoaștere în care am avut posibilitatea să aflăm mai multe despre fiecare dintre noi. Am continuat cu o multitudine de cântece și rugăciuni care ne-au încărcat sufletul de bucurie și liniște. Astfel am încheiat prima seară nerăbdătoare să aflăm ce ne așteaptă a doua zi.

Dimineața următoare ne-am trezit pline de entuziasm și am petrecut-o împreună uitându-ne la filmul "Minunea" care ne-a învățat că nu e bine să punem etichete persoanelor din jurul nostru în necunoștință de cauză, că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și că nu putem schimba felul în care arată ceilalți, dar putem schimba modul nostru de a-i privi.

După masa de prânz surorile ne-au surprins plăcut cu un pelerinaj la sanctuarul marian de la Cacica unde am făcut Lectio Divina meditând un fragment din Evanghelia după Sfântul Ioan care relatează despre chemarea primilor discipoli (In 1,35-51). Întrebarea pe care Isus le-a adresat-o primilor apostoli - "Ce căutați?" - a fost și întrebarea care ne-a condus în meditația personală. Împreună cu comunitatea parohială din Cacica am participat la Rozariu și la sfânta Liturghie. Am avut și ocazia să ne spovedim. Mulțumim fraților franciscani care ne-au primit cu multă amabilitate și bucurie. Seara am încheiat-o cu adorație euharistică nocturnă.

În ultima zi ne-am împărtășit impresiile acumulate pe parcurs și am participat la sfânta Liturghie celebrată de Mons. Ionuț Strejac căruia îi mulțumim de prezență în mijlocul nostru.

Mulțumim binefăcătorilor care au contribuit la buna desfășurare a întâlnirii și Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului care au organizat aceste zile de reculegere și ne-au primit ca de obicei cu multă disponibilitate și căldură sufletească.

Fetele participante la întâlnire

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17-19 iulie: Siret: Întâlnire pentru tinere la Surorile Dominicane


 

lecturi: 1352.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat