Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: "Aventuri în Cartea Bibliei". Campus în Parohia "Sfântul Anton"

În perioada 8-14 iulie 2019, în Parohia "Sfântul Anton" din Huși, s-a desfășurat campusul cu tema "Aventuri în Cartea Bibliei", la care au participat 500 copii și 80 animatori.

Coordonatorul campusului a fost pr. vicar Ștefan Cătălin Rotăraș, în colaborare cu Surorile Franciscane Misionare de Assisi. A fost o săptămână plină de emoții, bucurii, implicare și responsabilitate din partea fiecăruia. În fiecare zi s-a vizionat un episod din desenele animate Cartea Cărților după care ne-am oprit asupra unor tematici specifice bazate pe unele valori umane și creștine. Aceste tematici au fost după cum urmează:

  1. luni: Ascultarea - Adam și Eva

  2. marți: Înțelegerea între frați - Cain și Abel

  3. miercuri: Responsabilitatea - Arca lui Noe

  4. joi: Credința - Credința lui Abraham

  5. vineri: Iertarea - Iosif și frații săi

Diminețile au fost unele pline de energie, în care nimeni nu putea rămâne pe margine când răsuna în boxe imnul și frumoasele bansuri, care te umplea de voie bună și-ți dădea energie pentru ce urma. Zilnic în căutare de noi răspunsuri, copiii au luat parte la cateheză, unde au aprofundat învățătura Sfintei Scripturi și au desfășurat activități pe baza filmului vizionat, iar apoi după ce s-a servit un desert, programul a continuat cu jocuri și bansuri, pana la 12.30. Programul s-a reluat seara, la ora 18.00, prin repetarea cântecelor pentru Sfânta Liturghie, rugăciunea Rozariului și sfânta Liturghie. Copiii plecau acasă după ce dansau și primeau bine-meritata înghețată.

Ca în fiecare an, o parte mult așteptată a zilei a constituit-o jocurile, alese cu atenție de către animatori, fiecare copil putând să-și pună în evidență inteligența, agilitatea, capacitatea de a lucra în echipa și multe altele. Dintre activitățile cele mai plăcute copiilor amintim: bătaia cu praf colorat, jocurile cu apă, jocul cu făină și ieșirea de joi la pădure - pentru copiii de la 9 la 14 ani și la Pădureni - pentru a merge cu poneii - pentru copiii de la 4-8 ani. Ziua de miercuri de la acest campus va rămâne de neuitat deoarece, fiecare copil, în funcție de vârstă, a trebuit să-și asume mici responsabilități, învățând în același timp și ordinea. Cei mai mari au pregătit o salată pe care apoi au împărțit-o copiilor.

În această săptămână am cunoscut cu toții mulți oameni noi, copiii s-au atașat mult de animatorii lor și am învățat împreună să-l iubim și mai mult pe Dumnezeu, să devenim mai buni și să facem multe fapte bune.

Pentru a încununa această săptămână minunată de campus, părintele Cătălin a oferit fiecărui copil participant o Biblie și o poza cu grupul din care a făcut parte copilul. Îi aducem laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru momentele frumoase petrecute împreună cu toți copiii și îl rugăm să-i binecuvânteze pe toți binefăcătorii care au făcut posibilă buna desfășurare a campusului.

Toate spre mai marea slavă a lui Dumnezeu!

"Bucuria este cea mai simplă formă de recunoștința" (Karl Barth)

Alexandra Pătrașcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-14 iulie: Huși: "Aventuri în Cartea Bibliei". Campus în Parohia "Sfântul Anton"

* * *

Mai multe fotografii au fost publicate pe pagina de Facebook a Parohiei "Sfântul Anton" din Huși.


 

lecturi: 2108.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat