Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Campusul Vara împreună

În perioada 8-12 iulie 2019, în Parohia "Sfântul Ioan Nepomuk" din Suceava s-a desfășurat campusul pentru copiii "Vara împreună". Timp de cinci zile, copiii au avut parte de activități educative și recreative ce au avut scopul de a crea o atmosferă de fraternitate și bucurie, în așa fel încât copiii să petreacă o săptămână de vacanță specială în care să aibă ocazia să se cunoască și să-i cunoască pe ceilalți. Tema campusului l-a avut în centru pe Regele Cristos care s-a descoperit în fiecare zi în fața copiilor prin sceneta intitulată Regele Leu.

Începând cu prima zi, copii au avut ocazia să înțeleagă ce înseamnă prudența și cum fiecare este responsabil pentru faptele sale. Prin cuvintele pline de măiestrie alese de părintele vicar Robert Budău în catehezele pregătite am descoperit că pentru a fi un prieten adevărat trebuie să-l îndemnăm pe celălalt la acțiuni ce duc la bine și că, deși uneori este greu de acceptat, trebuie să-i spunem adevărul, chiar dacă poate nu este unul plăcut la auz. Iubirea adevărată cere sacrificii și poate uneori durere, dar la fel ca și Regele Cristos trebuie să avem curajul pentru a tinde spre o dragoste dezinteresată. În acest fel, în fiecare zi am plecat cu gândul la cum putem iubi mai mult.

Bineînțeles că, în centrul fiecărei zile s-a aflat Cristos, nelipsind sfânta Liturghie animată de copii. Hrana sufletească ne dădea putere pentru a începe o nouă zi cu sufletul curat și cu multă energie.

După ce ne încărcam sufletește porneam la drum, energizându-ne cu un bans, iar mai apoi cu jocuri și activități recreative. Am învățat cum să facem brățări din mărgele, să pictăm pe lemn și chiar să desenăm pe tricouri. Nu a lipsit nici spiritul de competiție, voia bună și zâmbetele colorate.

În ultima zi, deși puțin obosiți, dar fără a ne pierde energia am avut onoarea de a-l avea în mijlocul nostru pe Mons. Iosif Păuleț, paroh al comunității noastre, care ne-a susținut mereu în realizarea activităților noastre și cu această ocazie vrem să îi mulțumim.

Deși campusul s-a încheiat noi am rămas cu multe învățături frumoase, cu prieteni noi și cu dorința adânc întipărită în suflet de a imita în fiecare zi iubirea desăvârșită a Regelui Cristos.

Andreea Vințilă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-12 iulie: Suceava: Campusul Vara împreună


 

lecturi: 1369.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat