Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Jubileu de 25 de ani de slujire și prezență în România a surorilor "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege"

Duminică, 7 iulie 2019, în Parohia Romano-Catolică "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra-Neamț, Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" a sărbătorit jubileul celor 25 de ani de prezență și slujire în România. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Aurel Percă, episcop auxiliar, împreună cu Monseniorul Benone Farcaș, rectorul Seminarului din Iași, pr. paroh Petrică Dăncuț, pr. Cristian Gălățanu, responsabil al Centrului Caritas Roman. Au mai fost prezenți Cezar Păvălașcu reprezentant al Ministerului Cultelor, autorități civile, numeroși preoți, persoane consacrate, invitați din țară și străinătate. Delegația italiană a fost reprezentată de sr. Leonia Buono - superioară generală, Consiliul general al Congregației și pr. Costanzo Paracchini din Firenze (Italia).

Evenimentul celebrativ a fost precedat de un triduum pregătitor (4-6 iulie), caracterizat de câteva momente: adorație euharistică și rozariul meditat, susținute de pr. Sebastian Bilboc și pr. Paul Budău, iar conferința a avut ca temă: "Pr. Sosio Del Prete și Sora Antonietta Giugliano. Fondatorii, carisma și misiunea congregației "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege", susținută de Mons. Benone Farcaș.

Congregația "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" s-a născut în Italia la Afragola, în anul 1935, perioada dintre cele două războaie mondiale, timp în care Italia era greu încercată de lipsuri și nevoi. Cei doi fondatori, pr. Sosio Del Prete și sr. Antonietta Giugliano, simțind profund chemarea lui Dumnezeu, s-au profilat în mod providențial ca două făclii aprinse ce au luminat mizeria morală și materială în care trăiau oamenii din acea perioadă. Exemplul lor de caritate și dăruire față de săracii și orfanii timpului, considerați "pupilele ochilor lui Dumnezeu", a fost urmat de numeroase tinere care au dorit să trăiască după acest ideal. Iubirea necondiționată față de copiii și bătrânii singuri ce aveau nevoie de găzduire și îngrijire sunt cele două brațe de slujire aplecate și astăzi către frații aflați în suferință și nevoi. Jertfindu-și întregime viața, ei au străbătut cu generozitate calea carității evanghelice.

Carisma fondațională continuă prin intermediul surorilor care activează în diferite țări ale lumii (Italia, România, Indonezia, Filipine, India și în curând în Africa), trăind cu entuziasm îndemnurile fondatorilor și lucrând pentru răspândirea împărăției lui Cristos Regele Universului.

Marți, 9 iulie 2019, la Căminul pentru persoane vârstnice din Gherăești, într-o atmosferă de sărbătoare, comunitatea "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege" au mulțumit încă o dată lui Dumnezeu pentru harurile și binefacerile primite, dar și pentru activitatea desfășurată pe parcursul celor 25 de ani. Liturghia a fost prezidată de PS Petru Gherghel, păstor al diecezei, împreună cu Mons. Benone Farcaș, pr. paroh Daniel Ghitiu, pr. Cristian Gălățanu, autorități civile, preoți, persoane consacrate, vârstnici rezidenți ai centrului, numeroși invitați.

Mulțumim tuturor celor care au împărtășit cu noi bucuria acestor zile de har și binecuvântare, din România și din străinătate, colegilor Centrului Caritas Roman, beneficiarilor, copiilor și părinților grădiniței "Cristos Rege" din Piatra-Neamț, cadrelor didactice, colaboratorilor, tuturor acelora care prin prezență, rugăciune și mărturia vieții au contribuit ca acest jubileu să fie o încununare a împlinirilor și a certitudinii că Dumnezeu alege oameni prin care să înfăptuiască planul său de iubire și milostivire.

Dăruiește-ne, te rugăm Doamne, harul ca, prin recunoașterea sfințeniei fondatorilor aici pe pământ, să fie preamărit numele tău, iar exemplul virtuții lor să contribuie la zidirea împărăției iubirii tale. Amin!

Surorile "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 iulie: Piatra Neamț: Jubileu de 25 de ani a surorilor "Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege"
 


lecturi: 1693.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat