Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cuchiniș și Brusturoasa: Administrarea sfântului Mir

Duminică, 14 iulie 2019, un grup de 22 de copii și șase adulți din filiala Cuchiniș și 15 copii din Parohia Brusturoasa, l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile sale, în cadrul sfintelor Liturghii de la ora 9.00 (Cuchiniș) respectiv ora 11.00 (Brusturoasa) prin impunerea mâinilor Excelenței Sale Aurel Percă.

A fost o zi specială pentru întreaga comunitate; toți au așteptat cu emoții această trăire unică. Pentru a primi cum se cuvine aceste daruri sfinte, toți au avut un timp special de pregătire. În zorii zilei de duminică, însoțiți de părinți, rude și susținuți de nași, candidații s-au adunat în curtea bisericii pentru a-l aștepta pe Preasfințitul Aurel Percă. L-au întâmpinat cu tradiționalul colac și sare, semne ale ospitalității și ale bucuriei de a-l avea în mijlocul lor. Au fost prezente și autoritățile locale în persoana domnului primar și a domnului viceprimar.

Candidații la Mir s-au mobilizat și implicat în toate momentele Liturghiei: au cântat, au citit lecturile, intențiile de la Rugăciunea credincioșilor, au adus daruri la altar, iar la sfârșit au rostit un discurs de mulțumire. Predica a fost interactivă, Preasfințitul Aurel Percă a verificat cunoștințele candidaților despre sacramente și a accentuat importanța acestora în viața creștinului. Copiii au răspuns cu emoție, dar au dovedit încă o dată temeinicia cu care au fost pregătiți pentru acest eveniment.

Cântările au fost intonate de întreaga comunitate, fiind animate de eleva Covaci Mihaela prin acorduri de chitară. La sfârșitul sfintei Liturghii de la Brusturoasa a fost sfințită grota închinată Sfintei Fecioare Maria. La sfârșit, fiecare credincios și-a exprimat un gând de mulțumire: Mulțumim Duhule Sfinte! Mulțumim Preasfințite! Mulțumim păstorului nostru! Mulțumim Bisericii întregi!

Câteva impresii:

"Am trăit momente unice în care am simțit că m-am unit cu Dumnezeu".

"M-am uitat tot timpul la o flacără pe care scria Înțelepciune; am simțit o căldură imensă, am simțit cu adevărat prezența Duhului Sfânt".

"Liturghia a ținut puțin, timpul parcă a zburat, voiam ca Preasfințitul Aurel să mai rămână cu noi".

A consemnat Iuliana Condrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Cuchiniș: Administrarea sfântului Mir și Brusturoasa: Administrarea sfântului Mir și sfințirea unei grote
 


lecturi: 1663.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat