Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Talpa: Vara împreună

În perioada 8-14 iulie 2019, în localitatea Talpa s-a desfășurat campusul parohial cu tematica "Regele Leu". Acesta a fost coordonat de surorile și frații congregației "Don Orione" împreună cu seminariștii și animatorii de la parohia "Maica Îndurerată" Satu Nou și bineînțeles tinerii animatori din Talpa și satele afiliate: Breaza, Chilia, David, în frunte cu părintele paroh Felician Sergiu Hârja.

În cadrul acestei activități au participat aproximativ 50 de copii, adolescenți și tineri care urmărind povestea lui Simba - regele leu, au învățat virtuțile: cumpătării, tăriei, prudenței și dreptății. Zilnic au avut loc activități distractive și de formare în care copii au pus în practică cele învățate, călăuziți de către părintele Cătălin Gașpal, sora Lidia Ciobanu, sora Mihaela Mărtinaș și sora Tatiana Gheghici. Punctul culminant al campusului a fost în ziua de sâmbătă, când toate echipele au participat la "Căutarea comorii", joc care s-a desfășurat în tot satul Talpa, copii susținând diferite probe precum: vizitarea săracilor și căutarea diferitelor bilețele care să îi ghideze spre găsirea marii comori.

Finalul campusului a fost în ziua de duminică, 14 iulie 2019, în cadrul sfintei Liturghii oaspete fiind părintele Iulian Butnaru, predicator părintele Cătălin Gașpal. Liturghia a fost urmată de un moment în care copiii au expus lumii scenetele și cântecele pregătite în timpul campusului, iar apoi cu toții mici și mari am dansat la hora satului. Marți, 9 iulie, la Breaza, joi, 11 iulie, la Chilia și vineri, 12 iulie, la David, după sfânta Liturghie de seară, în respectivele comunități au fost momente cu hora satului, bansuri și în voie bună.

Inimile noastre sunt acum temple în care răsună permanent lauda lui Dumnezeu. Zi și noapte cu inimile curate îl iubim pe Dumnezeu și pentru Dumnezeu iubim sufletele care ne înconjoară. Ce bucurie mare este să ne oglindim în sufletele care îl iubesc pe Dumnezeu.

Mulțumim pentru har, pentru dar, pentru tot ceea ce avem și pentru ceea ce suntem.

Seminarist Silviu Ungureanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-14 iulie: Talpa: Vara împreună https://photos.app.goo.gl/
 


lecturi: 699.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat