Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Curs pentru logodnici

Sâmbătă, 13 iulie 2019, la parohia "Ss. Petru și Paul" din Focșani, a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Vrancea. Au fost prezente patru perechi de tineri.

Partea inedită a acestei ediții a fost dată nu doar de numărul destul de mare, față de alte ediții, ci și de faptul că două din aceste perechi au venit la Focșani tocmai de la Năvodari, respectiv Adjudeni, două fiind din zonă. Iar la întrebarea, "De ce așa de departe?", au răspuns simplu de tot: "Pentru că vrem să știm bine ce facem!"

Cursurile de formare religioasă a tinerilor logodnici au loc în fiecare parohie și sunt ținute de către preoții din comunitate, în timp de cursurile de formare umană, cu diferite teme de specialitate, unele cu un anumit grad de sensibilitate, sunt ținute de către personalul specializat, din cadrul Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Papa Francisc și Magisteriul din ultimul timp al Bisericii insistă foarte mult cu privire la formarea viitorilor soți, Biserica fiind conștientă că fără familii bine formate nu poate exista nici o societate bună și prosperă, dar nici o Biserică vie, ca atare insistă și propune diferite cursuri și îi invită pe tineri să participe la ele, indiferent dacă acestea presupun un oarecare efort.

Ceea ce s-a întâmplat la Focșani, cu tinerii veniți de la kilometri distanță este un adevărat semnal pe care familia îl trage astăzi. Este nevoie de formare! Este nevoie ca tinerii să știe bine ce presupune viața de familie, ce obligații au, ce responsabilități și ce beneficii.

O pereche de tineri orientată spre cursul de formare este o familie frumoasă și reușită de mâine, este o piatră de temelie pusă la fundamentul construcției lor, mai mult, adevărata piatră de construcție, un bine pentru societate și un plus pentru Biserică. "A-i scuza", înseamnă "a nu-i ajuta". Nu o dată papa Francisc a spus că tinerilor la început nu le place la cursul pentru logodnici, dar implicându-se în desfășurarea lui înțeleg ce ar fi pierdut dacă nu ar fi participat.

La Focșani, concluzia a fost mai mult decât grăitoare: "M-am lăudat prietenilor mei că am găsit o fată frumoasă pe care o s-o iau de soție, să-mi spele, să-mi facă mâncare, să fac ce vreau cu ea, dar am înțeles astăzi că motivul pentru care Dumnezeu mi-a dăruit-o este unul singur, să o fac fericită! Vă mulțumesc!"

Pr. Felician Tiba
Oficiul pentru Pastorația Familiei

 


lecturi: 1235.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat