Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Radio Maria: Consacrarea episcopală a Mons. Iosif Păuleț va avea loc la Iași, în sărbătoarea "Schimbarea la Față a Domnului", 6 august 2019

Consacrarea și instalarea noului episcop al Diecezei de Iași, Mons. Iosif Păuleț, vor fi marți, 6 august 2019, în sărbătoarea "Schimbarea la Față a Domnului", de la ora 10.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne și consacratorul principal va fi Excelența Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iași, iar co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, după cum se anunță într-un comunicat publicat de Oficiul pentru Comunicații Sociale al Diecezei de Iași.

La eveniment va participa și Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, alți episcopi, oficialități, preoți, persoane consacrate și credincioși laici, mai aflăm din sursa citată.

"Până la începerea misiunii în Dieceza de Iași a noului episcop, în toate comunitățile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenții la Rugăciunea Credincioșilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât și la cele din sărbătorile de poruncă și din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar și în alte ocazii de rugăciune", explică pr. Adrian Blăjuță, purtător de cuvânt al Diecezei de Iași, pentru Radio Maria.

Referitor la indicațiile liturgice pe care le implică numirea unui nou episcop, pr. Adrian Blăjuță ne reamintește că "după o tradiție foarte veche a Bisericii, în timpul Rugăciunii Euharistice de la sfânta Liturghie, comunitatea își amintește și se roagă Domnului pentru episcopul propriu, în jurul căruia și fără de care nu poate să fie celebrată o «Euharistie legitimă»".

Astfel, "până la începerea misiunii noului episcop, a Mons. Iosif Păuleț, în Dieceza de Iași va fi amintit în continuare numele episcopului Petru prin formula: «împreună cu părintele nostru papa Francisc, cu administratorul nostru apostolic episcop Petru și cu tot clerul» (pentru canonul II) sau «împreună cu slujitorii tăi, papa nostru Francisc și administratorul nostru apostolic episcop Petru, cu toți episcopii, cu întregul cler...» (pentru canonul III)".

Înregistrarea audio a interviului cu pr. Adrian Blăjuță, realizat de Alexandra Cojan pentru Radio Maria

(Alexandra Cojan pentru Radio Maria)


 

lecturi: 2106.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat