Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Mesaj la numirea noului episcop pentru Dieceza de Iași

După primirea veștii din partea Sfântului Părinte papa Francisc, la 6 iulie 2019, despre numirea Mons. Iosif Păuleț ca noul episcop al Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel, devenit administrator apostolic al diecezei, a salutat pe pagina personală de Facebook această numire, exprimându-și gândurile sale către Dumnezeu, către noul episcop și către toți credincioșii.

Redăm integral textul mesajului:

Dragi prieteni, dragi frați și surori, avem un motiv de mare bucurie!

Papa a numit un nou episcop pentru Dieceza de Iași: Mons. Iosif Păuleț.

La încheierea mandatului meu de păstor al Diecezei de Iași, îndrept spre Dumnezeu un gând de preamărire pentru toate darurile făcute Bisericii noastre locale, în tot timpul istoriei Diecezei de Iași. Am simțit și am experimentat faptul că privirea lui Dumnezeu a fost mereu spre noi și continuă să fie îndreptată spre poporul nostru credincios.

Alegerea și slujirea mea în misiunea de păstor nu le-am considerat un merit, ci un semn de prețuire și de generozitate din partea lui Dumnezeu, prin care el a voit să-și împlinească planul său. Orice om, orice preot și orice episcop reprezintă un instrument prin care Dumnezeu vrea să lucreze în lume.

Se cuvine, așadar, din nou, să exprim bucuria și recunoștința mea pentru că Domnul a privit spre mine și a lucrat așa cum el a orânduit.

Alegerea și numirea unui nou episcop pentru Dieceza de Iași, în persoana vrednicului părinte Iosif Păuleț, este un nou semn de grijă și de iubire față de Biserica noastră locală, față de Dieceza de Iași. Doresc să exprim prețuirea mea pentru ceea ce a realizat părintele Păuleț în toată activitatea sa și cred că va continua să slujească Dieceza de Iași cu același entuziasm cu care a lucrat până acum în via Domnului.

Cred că părintele va ști să împlinească acest mare mandat. Încrezându-se în harul lui Dumnezeu, va ști să îi aibă pe toți preoții din dieceză mereu alături și va forma cu toți credincioșii încredințați un adevărat popor al lui Dumnezeu. Sunt sigur că având darul Preoției și primind darul Preoției depline, ca episcop, va putea împlini chemarea cu care l-a învrednicit Dumnezeu pentru poporul său. Numeroșii preoți ai diecezei, persoanele consacrate și tot poporul creștin reprezintă o adevărată valoare și o forță în împlinirea misiunii încredințate.

Îl felicit pe Monseniorul Iosif Păuleț pentru numirea sa, făcută de Sfântul Părinte papa Francisc, și implor de la Dumnezeu binecuvântare și multe haruri pentru a-și putea împlini măreața misiune pe care el i-a încredințat-o. Vă îndemn și pe voi, cucernici părinți, persoane consacrate și întreg poporul credincios să îl susțineți cu rugăciunea voastră, să-i fiți alături, ca astfel să rămânem o turmă și un păstor, spre împlinirea chemării noastre de creștini.

Dumnezeu să binecuvânteze dieceza și poporul nostru credincios
și îl rugăm să rămână mereu cu noi!

PS Petru Gherghel, episcop

* * *

Comunicat de presă: Papa Francisc a numit un nou episcop pentru Dieceza de Iași: Mons. Iosif Păuleț

Comunicat: Consacrarea și instalarea noului episcop, Mons. Iosif Păuleț, vor fi marți, 6 august 2019, la ora 10.30

Indicații liturgice în urma numirii noului episcop


 

lecturi: 2142.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat