Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăeștii Noi: Campusul "Viața e mai mult decât atât"

În perioada 1-7 iulie 2019, Parohia Gherăeștii Noi în colaborare cu Congregația "Slujitoarele Iubirii Milostive" a organizat un campus pentru copii. Au participat 65 de copii însoțiți de 13 animatori, doua surori, un seminarist și părintele paroh Cristinel Gal.

În timpul acestor zile, tema fiind "Viața e mai mult decât atât", din povestea pescărușului Johnatan, ce le-a fost prezentată treptat în decursul acestor zile, copiii au avut de învățat multe lucruri, printre care acela că nu trebuie să renunțe niciodată la visul lor, că trebuie să găsească în ei curajul necesar pentru a se detașa de mulțime și a se face remarcați, indiferent de criticile celorlalți.

Copiii s-au bucurat de zile minunate, unde au învățat cât de important e lucrul în echipă și colaborarea, au învățat ce înseamnă competiția, corectitudinea și respectul.

Din cele prezentate mai sus, participanții la campus au descoperit că drumul spre reușită e mai ușor când e făcut împreună.

Scopul acestui campus a fost de a oferi tuturor copiilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut și util, de a se bucura de o perioadă frumoasă din vacanța de vară, împreună cu Isus, prietenul adevărat al copiilor.

Fiecare zi petrecută împreună începea cu stabilirea unui angajament al zilei pe care copiii încercau să-l respecte pe parcursul programului.

S-au organizat activități variate: cateheze prezentate prin scenete care ilustrau aspecte despre tema propusă pentru fiecare zi, atelier de cusături, desene artistice, jocuri în aer liber și competitive, dansuri, concursuri pe diferite teme educative.

Campusul s-a încheiat duminică, 7 iulie, cu sfânta Liturghie, după care a urmat un mic program artistic organizat de copii și animatori.

La spectacol au fost invitați și părinții care s-au bucurat de momentele artistice prezentate.

Mulțumim pr. paroh Cristinel Gal pentru colaborare, încredere și sprijinul acordat în organizarea și desfășurarea acestor activități.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu că și acest campus a decurs bine și am putut oferi tuturor copiilor momente de bucurie creștină.

Mulțumiri speciale tuturor animatorilor și binefăcătorilor care au făcut posibile zâmbetele pe fața copiilor! Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți și să-i ocrotească în tot ceea ce fac!

Sora Cecilia și sora Alina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-7 iulie: Gherăeștii Noi: Campusul "Viața e mai mult decât atât"


 

lecturi: 988.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat