Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Brusturoasa și Cuchiniș: Zile dedicate familiei

În Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Brusturoasa, dar și în filiala "Înălțarea Sfintei Cruci" din Cuchiniș, ca pregătire pentru hram, au avut loc zilele familiei în perioada 25-29 iunie 2019. Predicile au fost susținute de pr. dr. Felician Tiba, preot al Diecezei de Iași, director al Oficiului pentru Pastorația Familiilor, din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Tema centrală a acestor misiuni a fost: "Familia și misiunea ei".

În aceste zile, dedicate familiei, părintele predicator a abordat diferite subiecte: Omul, un dar, nu un "produs"; Bărbat și femeie i-a creat; Cristos-esența familiei; Biserica, o casă pentru familie; Ss. Petru și Paul, în sprijinul familiei.

Metoda abordată de părintele Felician a fost una de trezire spirituală, de implicare emoțională, dar și de retrospectivă. Fiecare dezbatere s-a încheiat cu o temă de reflecție, temă ce și-a propus să redescopere valorile creștine, conținute și transmise prin căsătorie și familie.

Debutul predicilor a avut în vedere fundamentul vieții de familie și anume sacramentul Căsătoriei. În continuare, dezbaterile s-au axat pe îndemnul la iubirea și la slujirea reciprocă a soților, s-a accentuat indisolubilitatea căsătoriei și faptul că divorțul este o mai degrabă o slăbiciune și nu o rezolvare a problemei, o invenție a oamenilor cu "inima dură", necesitatea păstrării armoniei în familie, indiferent de dificultățile și provocările cotidiene.

Părintele a punctat atât de frumos faptul că în familie, care este celula de bază a societății, cei doi părinți, soțul și soția, trebuie să fie modele vii, exemple grăitoare de comportament și atitudini pentru copiii lor.

Enoriașii din comunitate au participat activ și conștient la sacramentul Spovezii și cel al Euharistiei, sporind astfel solemnitatea acestor zile.

În încheiere părintele paroh i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul minunat pe care l-a revărsat asupra credincioșilor din comunitate. De asemenea, a mulțumit părintelui Felician Tiba, pentru efortul depus, dar mai ales pentru cuvintele frumoase și înălțătoare, pentru pildele grăitoare la adresa familiei. O mulțumire specială a fost adusă și părintelui Cristian Nistor, care ne-a stat la dispoziție în fiecare zi pentru spovadă, ajutându-ne să ne împăcăm cu Dumnezeu și să regăsim calea iubirii.

Iuliana Condrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-29 iunie: Brusturoasa și Cuchiniș: Zile dedicate familiei


 

lecturi: 1755.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat