Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Hramul bisericii "Sfinții Petru și Paul"

Moment de sărbătoare pentru credincioșii romano-catolici din Bacău, cu ocazia hramului bisericii "Sfinții Petru și Paul", sâmbătă, 29 iunie 2019. Cu ocazia acestei zile pr. decan Isidor Dâscă a sărbătorit cei 40 de ani de Preoție. La această celebrare a participat PS Petru Gherghel alături de care au concelebrat 61 de preoți, însoțiți de un număr mare de credincioși.

O mulțime numeroasă de credincioși au umplut până la refuz biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău în ziua de sâmbătă, 29 iunie, ora 11.00. Fiind hramul celei mai mari biserici din Bacău, au participat la sărbătoare credincioși nu doar din acest oraș, ci și din localitățile învecinate.

În cadrul celebrării au fost marcate și câteva evenimente deosebite din viața episcopului de Iași, Petru Gherghel: onomastica acestuia și cei 79 de ani de viață (28 iunie). Un al moment deosebit a fost aniversarul celor 40 de ani de preoție ai pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, precum și numirea ca cetățean de onoare al municipiului Bacău.

Predica a fost rostită de pr. Lucian Păuleț, care activează ca profesor la Institutul Teologic din Iași. Sfinția Sa a accentuat faptul că sfinții Petru și Paul sunt fondatorii Cetății Eterne, iar aceștia ne-au transmis credința prin curajul lor care a mers până la martiriu. În încheiere ne-a invitat să mărturisim iubirea noastră celor pe care îi iubim, prezentând o povestioară reală din mărturia unui preot iezuit.

Cântările liturgice au fost pregătite de corul parohiei coordonat de pr. Iulian Petrea. Lecturile au fost proclamate de credincioși, aceștia purtând și darurile la ofertoriu. Aranjamentele florale și ornarea bisericii i-au făcut pe toți să simtă însemnătatea acestei celebrări.

La sfârșitul sfintei Liturghii, a fost un moment special dedicat episcopului Petru Gherghel și pr. Isidor Dâscă cu ocazia celor 40 de ani de preoție, în care întreaga comunitate și-a exprimat recunoștința pentru darul sfintei Preoții. În încheierea acestor momente emoționante, pr. Isidor Dâscă și-a exprimat mulțumirea față de bunul Dumnezeu pentru marele dar al sfintei Preoții, dar și față de episcopul Petru Gherghel care a binevoit să participe la acest moment de sărbătoare pentru întreaga comunitate. O mulțumire deosebită a fost îndreptată către toți cei 61 de preoți care au participat la această sfântă Liturghie, precum și credincioșilor care s-au implicat în pregătirea sărbătorii din această zi binecuvântată.

Sfinților Petru și Paul, rugați-vă pentru noi!

Redacția Biserica și Viața

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie: Bacău: Hramul bisericii "Sfinții Petru și Paul"


 

lecturi: 1312.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat