Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Însemnați cu Duhul Sfânt în taina Mirului, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"

Sâmbătă, 22 iunie 2019, după pregătirea pentru Mir, care a durat câteva luni, 78 de copii și tineri din Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" au primit sacramentul Mirului, prin mâinile episcopului Petru Gherghel.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, aceștia s-au adunat de dimineață pentru a aștepta sosirea episcopului. L-au întâmpinat pe PS Petru Gherghel în fața bisericii, apoi au intrat împreună înaintea altarului, pentru a se pregăti de sfânta Liturghie. La început, o mamă a rostit câteva cuvinte prin care i-a prezentat pe copiii de acum maturi, veniți să împlinească inițierea lor creștină în mijlocul comunității, mulțumind tuturor pentru prezența la sărbătoare.

Cântecele frumoase au făcut să răsune biserica de voioșie și entuziasm, iar câțiva dintre ei s-au implicat în proclamarea Cuvântului lui Dumnezeu, prin citirea lecturilor.

La predică, după ce a fost înștiințat că toți candidații sunt vrednici să fie însemnați cu Duhul Sfânt, PS Petru Gherghel a purtat un dialog cu copiii despre Dumnezeu, Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt. De asemenea, i-a încurajat să fie martori ai lui Cristos, mort și înviat, prin puterea primită de la Duhul Sfânt.

Imediat după acest moment, au urmat aprinderea lumânărilor și mărturisirea credinței de la Botez. Toate au culminat cu administrarea tainei Mirului. Fiecare candidat, chemat pe nume și susținut de nași, a fost uns cu sfânta Crismă ca să primească pecetea darului Duhului Sfânt. Liturghia a continuat cu rugăciunea credincioșilor, în care au fost invocate cele șapte daruri ale Duhului. Ofertoriul a fost prezentat tot de către noii miruiți.

Finalul Liturghiei a fost momentul în care pr. paroh Petrică Dăncuț i-a rugat pe copii și tineri să nu uite că Duhul Sfânt, după cum spunea papa Francisc la una dintre audiențele generale de miercuri, este "dirijorul de orchestră care face să cânte partiturile laudelor pentru faptele mărețe ale lui Dumnezeu". Apoi i-a felicitat pe copii, părinți și nași. Celor care au organizat sărbătoarea le-a mulțumit din inimă.

Această zi, moment de sărbătoare pentru comunitatea noastră, pentru familiile și copiii noștri, a adus un suflu nou care ne amintește de cel care a deschis ușile cenaclului la Rusalii, încurajându-i pe ucenici să răspândească vestea bună în lume. De aceea, îi mulțumim lui Dumnezeu Duhul Sfânt pentru harurile primite!

Comunitatea "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie: Piatra Neamț: Însemnați cu Duhul Sfânt în taina Mirului, în Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul"


 

lecturi: 1467.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat