Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Părintele Michel Remery, autorul cărții Tweeting with God, și tinerii din catedrală

Duminică, 2 iunie 2019, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 16, în catedrala "Sfânta Fecioara Maria, Regină" din Iași, părintele Michel Remery, autorul cărții Tweeting with God, a vorbit tinerilor despre frumusețea întâlnirii cu Dumnezeu, un Dumnezeu capabil să surprindă mereu pe toți cei ce-l caută.

Liturghia a fost celebrată de părintele Ștefan Lupu, decan al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași, însoțit fiind de preoții Lucian Păuleț, Lucian Farcaș, Iosif-Claudiu Doboș și părintele oaspete, Michel Remery.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Michel Remery. Încă de la început, părintele a remarcat frumusețea arhitecturii catedralei și încărcătura simbolică și teologică și a ținut, în calitate de absolvent al unor studii de arhitectură, să-și exprime trăirea unor asemenea emoții.

Aflat în fața tinerilor, Sfinția Sa a dorit să le transmită o împărtășire a eforturilor lui cu tinerii, un efort de a-l căuta pe Dumnezeu, efort din care s-a născut cunoscuta carte în rândul tinerilor, Tweeting with God.

Părintele Michel i-a provocat pe toți tinerii să se avânte în căutarea lui Dumnezeu, un Dumnezeu care, prin Isus, se lasă mereu descoperit de cei ce îndrăznesc să iasă din tiparele unei lumi aplatizate. Spunea părintele Michel că "Dumnezeu trebuie mereu căutat pentru a fi descoperit". Și poate cea mai accesibilă cale este cea sacramentală și cea a întrebărilor, născută în urma dialogului. La acest punct, părintele le-a amintit tinerilor că, atunci când în viața unui tânăr și a unei tinere ce se întâlnesc și se plac, urmează o nouă etapă și anume cea a cunoașterii, o cunoaștere alimentată de numeroase întrebări cu privire la cealaltă persoană. Putem folosi și în viața de credință aceeași modalitate, cu cât vrei să-l iubești mai mult pe Dumnezeu cu atât îl cauți mai mult, chiar punându-ți întrebări, și cel mai important, provocându-i și pe ceilalți să-l descopere. În acest sens, este important ca tinerii să depășească barierele lumii de astăzi, a atitudinii de indiferență religioasă. Este necesar ca tinerii să comunice și să împărtășească experiența lor de credință cu ceilalți tineri; a bucuriilor, a frământărilor, și a tuturor lucrurilor ce pot contribui la maturizarea credinței.

Sfinția Sa a amintit de frumoasa experiență în care a lucrat cu tinerii și din rodul străduințelor lor, luminați de Duhul Sfânt, a rezultat frumoasa lucrare, Tweeting with God, o lucrare ce se adresează în mod deosebit tuturor tinerilor, dar și tuturor celor ce se află în aprofundarea relației lor cu Dumnezeu.

Dumnezeu este capabil să trăiască în mod autentic relația Sa cu omul. E un Dumnezeu care răspunde tuturor aspirațiilor umane, fiind singurul care le poate orienta spre un nou orizont, cel al unei împliniri autentice. Prin Isus, Dumnezeu descoperă iubirea Sa cea mai profundă, ajungând să răspundă celor mai profunde întrebări ce se nasc în inima omului.

De aceea, amintea părintele, "dragi tineri, să nu vă fie frică să vă întâlniți cu Dumnezeu, scrieți-i în inima voastră și el nu va întârzia să vă răspundă!"

După sfânta Liturghie, părintele Michel Remery i-a întâlnit pe tineri în fața catedralei unde a schimbat câteva gânduri și i-a încurajat să descopere fascinația de a te lăsa întâlnit de Dumnezeu.

Părintele Michel Remery este autorul cărții Tweeting with God, o lucrare spectaculoasă, cu 442 de pagini și un format neobișnuit, 19x19 cm, care introduce, printr-un limbaj simplu, în frumusețea de a descoperi credința catolică, o credință mereu provocatoare în ceea ce înseamnă un răspuns la mesajul lui Dumnezeu, un mesaj de iubire ce interpelează pe fiecare om în parte.

Cartea părintelui a fost tradusă în limba română încă din anul 2016 și poate fi procurată de la Editura "Sapientia" din Iași (www.editurasapientia.ro) sau de la orice librărie catolică din țară.

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iunie: Iași: Iași: Părintele Michel Remery, autorul cărții "Tweeting with God", și tinerii din catedrală

* * *

Editura "Sapientia": Tweeting cu Dumnezeu


 

lecturi: 745.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat