Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Prin "Tărâmul Mariei", la Isus

Ca o nouă etapă de pregătire pentru vizita Sfântului Părinte papa Francisc în România, în aula "Fericitul Anton Durcovici" a catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, duminică, 12 mai 2019, după sfânta Liturghie "a tinerilor", de la ora 16.00, în prezența unui număr mare de credincioși de diferite categorii de vârstă, doamna Andra Cristiana Cosmovici a adus spre vizionare filmul "Tărâmul Mariei (Mary's Land)", film precedat de propria ei mărturie a drumului de convertire.

Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirii vizitei papei Francisc la Iași, o întâlnire pusă sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, cu alte cuvinte o întâlnire mariană cu tinerii și familiile.

Doamna Andra Cristiana Cosmovici a oferit mărturii cu privire la importanța cultului adus Sfintei Fecioare Maria și tuturor sfinților. A subliniat importanța rugăciunii, în special a Sfântului Rozariu, recitat zilnic. Pe lângă aceasta a amintit de unul dintre cele mai mari războaie care se duc astăzi în lume și anume de "războiul spiritual". A vorbit în mod deschis despre viciile și tentațiile de care se folosește diavolul pentru a-i atrage pe oameni în propriile-i curse, în special pe tinerii debusolați și fără un scop în viață. A povestit unele experiențe prin care a trecut și de faptul că întotdeauna sunt situații din care poți ieși numai însoțit de cineva și mereu prin rugăciune. De asemenea, ea a oferit și un exemplu în acest sens, și anume pe Sfânta Fecioară Maria, care ne însoțește și mijlocește Domnului toate harurile de care avem nevoie și ne amintește că la Dumnezeu toate sunt cu putință. A ținut să sublinieze reala eficacitate a sacramentului Spovezii, locul unde Dumnezeu intervine în mod minunat în viața noastră dacă ne deschidem cu adevărat sufletul, spunându-i lui Dumnezeu, "Vreau!" În acel moment, Dumnezeu șterge trecutul nostru și ne provoacă să privim în față, însoțiți fiind de privirea milostivă a lui Isus Cristos. Pe lângă toate acestea, doamna Andra a mărturisit că în orice situație dificilă ne-am afla este important să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin "rugăciunea inimii" și prin participarea la sfânta Liturghie și la sfânta Euharistie.

Din cele relatate, Andra ne-a conturat acțiunea diavolului, care lucrează mereu și atacă persoana în punctele ei sensibile. Important este, spunea ea, să nu dăm curs tentațiilor diavolului întrucât va lucra în direcția distructivă a persoanei atât din punct de vede spiritual, cât și până la acțiuni de sinucidere.

Sfânta Fecioara Maria ne însoțește cu iubirea ei maternă și ne prezintă Fiului ei. Prin Maria, toate harurile sunt posibile întrucât ea mijlocește Fiului ei. Prin ea, se poate ajunge mai ușor în cer.

După această mărturie, s-a difuzat filmul care a durat aproximativ 2 ore și 17 minute. Filmul prezintă investigațiile a două personaje cu privire la acel "război" care nu se vede, un război spiritual în care este implicat Dumnezeu, diavolul și Sfânta Fecioară Maria, iar miza este fiecare suflet uman. Filmul îmbină realitatea cu ficțiunea. De asemenea, prezintă mărturiile de convertire ale mai multor persoane. Se folosește de relatarea aparițiilor mariane din diferite locuri și încearcă să dea curs unui răspuns în ceea ce privește scopul acestora. În esență, transmite importanța prezenței Mariei și mijlocirea ei pentru toți cei care îl caută pe Dumnezeu prin tot ceea ce fac. Maria, rămâne un mijloc sigur de convertire și de salvare din cele mai întortocheate situații. După vizionarea filmului, cei mai mulți au rămas plăcut surprinși, conștientizând mai mult importanța "rugăciunii inimii" și a convertirii personale.

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Iași: Prin "Tărâmul Mariei", la Isus


 

lecturi: 1391.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat