Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: "Provocarea comuniunii" - pas catehetic spre întâlnirea cu papa Francisc

Miercuri, 8 mai 2019, începând cu ora 19.30, în aula "Fericitul Anton Durcovici" a catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc prima întâlnire de pregătire catehetică a vizitei papei Francisc în România, îndeosebi la Iași. Tema catehezei a fost "Provocarea comuniunii".

Întâlnirea s-a dorit a fi o aprofundare a motoului întregii vizite a papei Francisc în România. Invitatul special a fost părintele Marius-Petru Bîlha, OFMConv, cel care ne-a ajutat să aprofundăm bogăția comuniunii și importanța pregătirii pentru a conștientiza și a trăi în mod intens vizita Sfântului Părinte papa Francisc la Iași.

La acest eveniment deosebit au participat mulți credincioși, printre care, într-un număr mare, tineri.

La început a luat cuvântul părintele Felix Roca, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Copiilor, Tinerilor și Asociațiilor, care i-a salutat pe cei prezenți și a prezentat tema și scopul întâlnirii. PS Petru Gherghel, prezent în sală, i-a salutat pe toți cei prezenți și a deschis întâlnirea printr-o rugăciune și prin cântecul "Cristos a înviat!".

Părintele Marius a subliniat, încă de la început, importanța de a ne cunoaște și de a ne deschide comuniunii, asemenea fântânilor din materialul video intitulat, "Țara fântânilor", pe care l-a expus.

Sfinția Sa, în cateheza pe care a prezentat-o, s-a folosit de câteva materiale video care cuprindeau diferite ocazii în care papa s-a adresat tinerilor. Dintre acestea amintim: întâlnirea mondială cu tinerii în Polonia, întâlnirea mondială cu tinerii în Panama, precum și gânduri de la Sinodul tinerilor desfășurat la Roma.

Părintele a conturat mesajul catehezei, subliniind importanța unor aspecte foarte importante și de actualitate din exortația apostolică postsinodală "Christus vivit" a papei Francisc.

Întreaga întâlnire a avut ca punct culminant mărturia unei tinere din Columbia care i-a împărtășit părintelui Marius, în timpul unor exerciții spirituale pe care Sfinția Sa le-a condus în Columbia, următoarea trăire: "Părinte, este o bucurie imensă să conștientizezi că Dumnezeu se află în inima ta!"

Cu siguranță acesta a fost și scopul întregii cateheze, să ne facă să conștientizăm prezența reală a lui Cristos în viețile noastre și a misiunii noastre de creștini, aceea de a trăi bucuria lui Cristos cel înviat și de a o răspândi prin bogăția comuniunii pe care Cristos ne-a împărtășit-o la Cina cea de Taină, când a făgăduit că va rămâne pentru totdeauna în mijlocul nostru.

Să nu uităm să punem vitalitatea noastră spirituală în slujba Bisericii!
Cu toții, "Să mergem împreună!"

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Iași: "Provocarea comuniunii" - pas catehetic spre întâlnirea cu papa Francisc

* * *

* * *

Trei pași spre vizita Sfântului Părinte la Iași (8, 15 și 22 mai 2019)


 

lecturi: 2969.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat