Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia "Sfântul Mihail"

Duminică, 28 aprilie 2019, în Parohia "Sfântul Mihail" din Săbăoani, 37 de copii au avut marea bucurie de a-l primi pentru prima oară în inima lor pe Isus prezent în sacramentul sfintei Euharistii.

După o perioadă îndelungată de pregătire în care copii au încercat să aprofundeze mai mult tainele credinței creștine, mai ales înțelegerea prezenței lui Isus în sfânta taină a Euharistiei, copiii însoțiți de părinții lor, s-au apropiat cu emoție de această mare sărbătoare. Perioada de pregătire a fost coordonată de părintele Andrei-Cornel Gherghel, ajutat fiind de 10 tineri din parohie.

Încă de sâmbătă, 27 aprilie, copiii au pășit pentru prima oară în scaunul de Spovadă acolo unde au trăit pentru prima dată experiența milostivirii divine prin intermediul sacramentului Spovezii.

Emoțiile acestei zile s-au putut citi pe fețele lor încă dinainte de sfânta Liturghie, atunci când, îmbrăcați în haine de sărbătoare s-au adunat în fața casei parohiale pentru procesiunea de intrare la sfânta Liturghie.

Liturghia a fost celebrată de părintele paroh, Irinel Iosif-Iosub, însoțit fiind la altar de părinții vicari, Răzvan-Mădălin Iacob și Andrei-Cornel Gherghel. În cuvântul de învățătură părintele Andrei a faptul că de acum încolo Isus Cristos din sfânta Euharistie va începe să-i ghideze pe copii, așa cum un pilot ajută avionul să ajungă la destinație în siguranță. De asemenea, aripile avionului sunt părinții lor și, așa cum un avion nu poate zbura fără aripi, nici copiii nu se pot descurca singuri. Le-a recomandat părinților să își încurajeze proprii copiii în a-l primi cât mai des pe Isus în sfânta Împărtășanie, iar modul cel eficient de a educa este prin propriul exemplu, prin propriile urme lăsate în zăpadă, pe unde copiii lor să calce.

La sfârșit părintele paroh a mulțumit tuturor persoanelor care au ajutat ca această sărbătoare să se desfășoare frumos, iar după sfânta Liturghie copii au primit amintiri și cadouri pentru a-și aminti cât mai des această frumoasă zi.

Mulțumind lui Dumnezeu pentru marele dar al sfintei Euharistii pe care ni-l dăruiește tuturor, implorăm binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestor copii care, începând de astăzi, vor fi mult mai aproape de Cristos, prietenul copiilor.

Pr. Răzvan Mădălin Iacob

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 aprilie: Săbăoani: Prima Sfântă Împărtășanie în Parohia "Sfântul Mihail"


 

lecturi: 1566.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat