Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Imnul întâlnirii cu papa Francisc la Iași - 1 iunie 2019

Pe lângă pregătirea spirituală, logistică și tehnică a întâlnirii cu papa Francisc, și cântarea are un loc special în crearea atmosferei de sărbătoare la acest eveniment. Aproximativ 200 de persoane din întreaga Dieceză de Iași sunt implicate în pregătirea corului și a cântărilor pentru întâlnirea cu papa Francisc de la Iași - 1 iunie 2019.

Se obișnuiește ca în diferitele locuri pe care le vizitează papa Francisc să se realizeze un imn special pentru întâlnirea cu Sanctitatea Sa. Și pentru ocazia sărbătorii întâlnirii cu papa Francisc de la Iași, din ziua de 1 iunie 2019, s-a elaborat un imn care să marcheze acest eveniment istoric pe care îl vor trăi credincioșii din Dieceza Romano-Catolică de Iași și toți oamenii de bunăvoință care se vor întâlni cu papa Francisc la Iași, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" și în fața Palatului Culturii. Titlul imnului este "Să mergem împreună!", motoul vizitei apostolice pe care o va efectua papa Francisc în România, în perioada 31 mai - 2 iunie. Textul imnului a fost realizat de pr. Cristian Diac, iar melodia a fost compusă de pr. Marcel Balint, OFMConv.

Se dorește ca la întâlnirea cu papa Francisc cântările, inclusiv refrenul imnului, să fie susținute de cor dar să participe și toți credincioșii prezenți. De aceea, pentru a fi învățat, imnul dedicat acestui moment a fost înregistrat în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, cu participarea a peste 80 de coriști, ai celor două coruri ale catedralei: corul mare și corul tinerilor "Juvenes Ecclesiae". Soliștii de la acest imn sunt: Daria-Luisa Giurgilă, Marius-Mădălin Munteanu, Ana-Veronica Mihoc și Paul Vârgă.

Înregistrarea imnului este oferită pentru a fi cântat în toate parohiile diecezei în duminicile din luna mai, așa încât refrenul imnului să fie învățat și cântat de toți credincioșii.

Imnul va fi interpretat la 1 iunie în cadrul programului mai amplu realizat de cele șase coruri reunite: Corul Mare și Corul "Juvenes Ecclesiae" ale Catedralei Romano-Catolice din Iași; Corul Mare și Corul de tineri ale Parohiei Romano-Catolice "Sfântul Nicolae" din Bacău; Corul Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași și Corul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman.

Soliștii de la acest eveniment vor fi: Ana-Maria Lazăr; Ana-Veronica Mihoc; Daria-Luisa Giurgilă; Costea Alin; Marius-Mădălin Munteanu; Paul Vârgă. Nouă instrumentiști/suflători vor susține cântarea, iar la orgă va fi Octavian Bișoc. Orchestrația este realizată de pr. Marcel Balint, OFMConv. Dirijorul corului va fi pr. Ciprian Antălucă, iar dirijorul poporului va fi pr. Eduard Soare.

Cu o săptămână înainte de întâlnirea cu papa Francisc, sâmbătă, 25 mai, va avea loc repetiția generală cu toate corurile și instrumentiștii la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Pr. Adrian Blăjuță

Materiale de descărcat:

- Imnul, varianta cu orgă (mp3)

- Partitura imnului (pdf)

- Partitura imnului, varianta pe o voce (pdf)

*

Imnul, varianta cu orgă (mp3):

*

Selecție: Radio Maria, emisiunea "Frumusețea credinței", în care s-a discutat despre imn:

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 12561.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat