Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIA?A DIECEZEI 

Radio Maria: Emisiuni despre Spovadă

În toată perioada Postului Mare a anului 2019, în cadrul emisiunii "Frumusețea credinței", realizată de pr. Adrian Blăjuță în studioul Radio Maria Iași, s-a tratat despre sacramentul sfintei Spovezi sau al Mărturisirii, împreună cu pr. Iosif Enășoae, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al.I. Cuza" din Iași. Înregistrările acestor emisiuni sunt disponibile pe pagina Youtube a Episcopiei de Iași.

Scopul acestor emisiuni a fost tocmai pentru a ne pregăti cât mai bine pentru sfintele sărbători de Paști, cea mai mare și mai importantă sărbătoare a creștinătății, iar Spovada are un rol foarte important în acest sens.

În cadrul emisiunii, ascultătorii au avut ocazia să intre în direct pentru a clarifica anumite nelămuriri în ceea ce privește pregătirea pentru Spovadă și pașii pe care trebuie să-i urmeze creștinul pentru a face o Spovadă bună.

În cele șase ediții ale emisiunii "Frumusețea credinței", transmise în fiecare luni, de la ora 15.30, și difuzate în reluare sâmbăta, la aceeași oră, s-a discutat despre: 1. Postul Mare; 2. Păcat; 3. Cercetarea cugetului; 4. Căința; 5. Hotărârea de a nu mai păcătui și mărturisirea păcatelor; 6. Mărturisirea păcatelor și împlinirea pocăinței.

Emisiunea "Frumusețea credinței""Frumusețea credinței" este realizată în direct, în fiecare luni, începând cu ora 15.30. Timp de o oră, în cadrul emisiunii, se discută despre subiecte de actualitate pentru viața de credință.

Alături, în studio sau prin telefon, sunt preoți, persoane consacrate sau laici, care pot ajuta să facem mai multă lumină în unele aspecte și subiecte cu care ne confruntăm în viața spirituală. Fiecare dintre noi avem întrebări. Prin această emisiune încercăm să le mai lămurim pe unele dintre ele.

Emisiunea "Frumusețea credinței" are și două rubrici speciale, preluate din revista "Lumina creștinului", revista lunară a Diecezei de Iași: o rubrică biblică, "Lămuriri din Biblie", în care pr. Alois Bulai oferă răspunsuri la nedumeriri care apar în citirea Sfintei Scripturi, și o rubrică de sănătate, "În apărarea sănătății", în care domnișoara doctor Bianca Hanganu va vorbi despre diferite boli și probleme de sănătate.

Pe parcursul acestei emisiuni, există și posibilitatea pentru ascultători de a intra în direct, fie prin intermediul numărului de telefon al Radio Maria: 0359.444.410, fie prin mesaje trimise pe pagina Facebook a Radio Maria România, https://www.facebook.com/radiomariaromania, pentru cei care nu recepționează Radio Maria la radio, existând posibilitatea ca și de pe această pagină să fie ascultat Radio Maria, la secțiunea "Ascultă Radio Maria!"

Emisiunea este difuzată și în reluare în sâmbăta următoare, de la ora 15.30.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Postul Mare (11 martie 2019)

*

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Păcat (18 martie 2019)

*

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Cercetarea cugetului (25 martie 2019)

*

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Căința (1 aprilie 2019)

*

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Hotărârea de a nu mai păcătui și mărturisirea păcatelor (8 aprilie 2019)

*

Emisiunea "Frumusețea credinței", ediția despre Mărturisirea păcatelor și împlinirea pocăinței (15 aprilie 2019)


 

lecturi: 1053.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat