Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Concursul "Biblia și lumea de azi" la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești a fost gazda primei ediții a Concursului "Biblia și lumea de azi", inclus de Inspectoratul Școlar Județean Bacău în Calendarul activităților exatracurriculare și al concursurilor județene pentru anul școlar 2018-2019, la poziția 47, și având ca partener Episcopia Romano-Catolică de Iași.

Concursul "Biblia și lumea de azi" își propune să îi apropie pe copii și tineri de Sfânta Scriptură, izvor de modele și învățături morale, extrem de importante pentru lumea de azi.

Etapa premergătoare acestui concurs, cea locală/pe școli, s-a desfășurat în școlile din județul Bacău în perioada februarie-martie 2019 și a avut ca efect calificarea pentru etapa județeană a câte 2-3 elevi pe fiecare nivel (clasele V-XII).

Deși vremea a fost mai mult mohorâtă, în Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești a fost mult soare, întrucât cei 134 de elevi participanți au transmis din plin veselie, emoție, zâmbet.

Elevii, însoțiți de profesorii lor, părinți, preoții din parohii, au sosit dis-de-dimineață, unii parcurgând distanțe considerabile. Au participat elevi din Bacău, Gioseni, Valea Seacă, Dărmănești, Slănic Moldova și Cireșoaia, Ploscuțeni (jud. Vrancea), Berzunți, Oituz, Ferăstrău, Tuta, Târgu Trotuș, Coman (Sănduleni), Târgu Ocna, Pârgărești, Satu-Nou și, evident, Onești.

La ora 9.50, în capela liceului a avut loc deschiderea oficială, de față fiind: pr. Lucian Dumea OFMCap., custodele Fraților Capucini din România, pr. prof. Cosmin Daniel Constantin OFMCap., directorul Liceului Teologic "Fericitul Ieremia", și pr. Claudiu Ciubotaru, reprezentantul Parohiei Romano-Catolice "Ss. Apostoli Petru și Paul" Onești.

În deschidere, pr. Cosmin Constantin a urat un călduros: "Pace și bine!" tuturor, apoi a cerut unei eleve (o sărbătorită a acestei zile) să extragă varianta de subiect pentru concurs, iar cifra extrasă a fost: "3". A urmat salutul părintelui custode, Lucian Dumea, dar și salutul și rugăciunea comună, condusă de pr. Claudiu Ciubotaru.

După ora 10.00, elevii au primit subiectele de examen și, după 2-3 ore, au ieșit la fel de zâmbitori și fericiți că au realizat o evaluare foarte bună, conformă cu pregătirea realizată alături de coordonatorii lor.

Rezultatele frumoase nu au întârziat să apară și să confirme că, la prima ediție a Concursului "Biblia și lumea de azi", au venit cei mai silitori elevi din tot județul Bacău și nu numai. Iar rezultatele bune pot fi consultate accesând site-ul proiectului: https://sites.google.com/view/biblicum/home.

În final, fiecare dintre participanți a primit câte un mic dar din partea Fraților Capucini, iar apoi au putut vizita sanctuarul diecezan și racla cu osemintele primului fericit român, fericitul Ieremia.

Mulțumim tuturor celor implicați! Sperăm că a fost o experiență plăcută și că, la următoarele ediții, Cuvântul divin - Sfânta Scriptură va fi, din nou, o carte citită cu pasiune și ca bună pildă de urmat în fiecare zi.

Prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 aprilie: Onești: Concursul "Biblia și lumea de azi" la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia"


 

lecturi: 1148.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat