Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Moldova: Calea Crucii pe dealul Ciciola

Sâmbătă, 14 aprilie 2019, la Valea Mare a avut loc întâlnirea tradițională Kolping Moldova, dar și o întâlnire de reculegere pentru operatorii socio-caritativi din zona Bacău. În ciuda vremii indecise, participanții au urcat pe dealul Ciciola, depunând un efort considerabil pentru a parcurge Calea sfintei cruci.

La ora 9.30 în prezența grupurilor din Familia Kolping din diferite comunități, grupul cadrelor medicale din Bacău pr. paroh, Iosif Dămătăr a adresat un salut de bun-venit tuturor participanților și le-a urat o zi rodnică. Pr. Paul Căliman a deschis întâlnirea cu o rugăciune prin care să oferim întreaga ființă ca instrument pentru slujirea aproapelui.

Pr. Egidiu Condac, director Caritas, a adresat un cuvânt participanților amintindu-le de slujirea la care sunt chemați și necesitatea de a lăsa ca Domnul să lucreze prin noi în slujba celor nevoiași.

Pr. Leonard Farcaș, responsabil cu cadrele medicale din Bacău, a ținut un moment de cateheză prin care s-a meditat asupra tematicii acestei zile, "În dar ați primit, în dar să dați" inspirată din mesajul papei Francisc pentru Ziua bolnavului. Părintele Leonard ne-a făcut conștienți că totul depinde de noi, darul pe care l-am primit putem să-l oferim și celorlalți astfel încât să aducă lumină și bucurie sau putem să-l păstrăm doar pentru noi, însă nu ne vom împlini misiunea încredințată. Părintele a încheiat cu prezentarea Irenei Sendler, o asistentă catolică poloneză care în timpul ocupației naziste și-a riscat viața pentru a salva aproximativ 2.500 de copii evrei de la exterminare.

În ciuda vremii indecise, participanții au hotărât ca la ora 10.00 să urce pe dealul Ciciola depunând un efort considerabil pentru a parcurge Calea sfintei cruci.

Meditația de la fiecare stațiune a fost inspirată din probleme sociale cu care se confruntă operatorii socio-caritativi în slujirea pe care o aduc.

După ce toți au ajuns cu bine la ultima stațiune, pr. Ștefan Ciubotaru, praeses Kolping Moldova, ne-a ajutat să medităm la drumul pe care l-am parcurs și semnificația spirituală pe care ne-o putem însuși.

La întoarcere toți participanții au putut să își recapete forțele mâncând sarmale din bunăvoința membrilor Kolping Bacău.

Pentru Asociația Kolping din Moldova acest drum a devenit o tradiție iar anul acesta membrii acestei asociații au avut bucuria de a avea alături și alte asociații socio-caritative: Caritas, Asociația "Sfântul Vincențiu de Paul" și reprezentanți ai cadrelor medicale. Recunoscători pentru această zi împreună sperăm că, începând cu această zi, tradiția se va schimba și drumul de pe Ciciola va aduna mai mulți voluntari, din diferite asociații, cu gândul de a parcurge drumul carității alături de Isus.

Mulțumim bunului Dumnezeu și tuturor celor care au organizat această zi minunată!

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 aprilie: Kolping Moldova: Calea Crucii pe dealul Ciciola


 

lecturi: 639.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat