Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: O comunitate pe drumul crucii

Duminică, 7 aprilie 2019, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni a avut loc în aer liber Calea sfintei cruci, plecând în procesiune din curtea bisericii și finalizându-se la capătul orașului unde se află rondul crucii pe care este răstignit Isus.

După o lună de post și rugăciuni, alături de părintele paroh Petrică Olariu și ceilalți preoți, dascălul, surorile și tinerii care au organizat cântarea, întreaga comunitate catolică din Huși (aproximativ 300 de persoane), cu mic, cu mare, l-am însoțit pe drumul crucii de pe Calvar pe Isus care, de bunăvoie, și-a dat viața pentru întreaga omenire.

Cu sprijinul autorităților, al Poliției Locale și al Jandarmeriei, am parcurs în mare liniște și profundă credință drumul plin de suferință al lui Isus. Pătrunși de compasiune și de căință am putut medita frumoasele gânduri rostite de părintele paroh de-a lungul celor 14 stațiuni marcate pe stradă cu câte o frumoasă cruce din lemn.

Pentru un parcurs de aproximativ o oră am lăsat la o parte problemele cotidiene reflectând la acest mare mister al mântuirii. Pe parcurs s-au putut observa persoane din curți care ni s-au alăturat în rugăciune, alte persoane imobilizate în cărucioare care se rugau ștergându-și lacrimile; și nu în ultimul rând mame cu copii mici de mână sau în căruț care au plecat cu noi în momentul când am trecut cântând.

Fiecare am trăit momente unice în suflet, cuprinși de o mare recunoștință față de jertfa mântuitoare a lui Isus de pe Calvar, iar cântecele tinerilor au făcut cadrul necesar să medităm ce trebuie să schimbăm în viața noastră, cum putem să scăpăm de egoism venind în ajutorul celor de lângă noi, cum putem trăi în harul lui Dumnezeu practicând virtuțile, astfel pregătindu-ne sufletele pentru marea izbândă a lui Isus în fața morții: sfânta zi a Învierii.

La finalul acestui drum solemn am primit binecuvântarea cu crucea care a fost purtată de cei 14 bărbați din comunitate. Am plecat la casele noastre mai plini de har și cu dorința în suflet ca timpul de post ce a mai rămas să-l folosim bine, să ne pregătim pentru ca marea zi a Învierii să fie și o înviere a sufletelor noastre și a relațiilor dintre noi.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 aprilie: Huși-Corni: O comunitate pe drumul crucii


 

lecturi: 1003.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat