Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Reculegere pentru tineri, copii și preadolescenți

Frații și Surorile Operei "Don Calabria" au organizat câteva întâlniri cu tinerii, adolescenți și preadolescenți din diferite parohii, la Răcăciuni, în zilele de 23 și 30 martie 2019.

*

Fii liber! Fii liberă! Așa cum Isus a fost atât de liber, încât și-a dăruit viața pentru noi, din iubire. Întâlnirea "Tinerii au dreptul la..." care a avut loc la Răcăciuni, sâmbăta, 23 martie 2019, ne-a făcut protagoniști ai unui show TV în care totul, de la reclame până la oaspeți, trecând și prin muzică, era îndreptat spre tema aleasă: avem dreptul la libertate, dar cum putem să fim liberi cu adevărat?

Reculegerea a culminat cu primirea oaspetelui de onoare în mijlocul nostru, Isus pe cruce, fiind el expresia libertății cele mai adevărate prin excelență. Prin adorarea crucii am înălțat către Tatăl rugăciuni de mulțumire și cerere cu dorința de a oferii cu mai mare încredere viața și libertatea noastră în mâinile sale.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, pentru darul libertății, prin care ne-a răscumpărat și pe care ni-l oferă zi de zi și pentru că a condus totul cu providența sa, de la început până la sfârșit. Dorim să-i mulțumim din inimă oaspetelui nostru Luiza Simon, pentru mărturia sa de credință și despre puterea unei libertăți trăite pe deplin. În final, mulțumim tuturor celor care ați luat parte la întâlnire, și acelora care au dat din timpul și energiile lor s-o pregătească, astfel ziua a fost frumoasă pentru toți.

Vă așteptăm și în viitor cu mare drag, și... Să fiți LIBERI!

*

Sâmbătă, 30 martie 2019, am primit aproape 150 de copii și preadolescenți, fete și băieți din diferite parohii, pentru reculegerea din timpul Postului Mare.

Pornind de la vizita papei Francisc în România, am vorbit despre viața sa și, prin prezentarea inițiativelor sale și anume Jubileul extraordinar al Milostivirii, vinerile milostivirii și 24 de ore pentru Domnul, ne-am lăsat atinși de acea temă atât de dragă pentru el și importantă în misiunea sa de păstor al Bisericii: Milostivirea lui Dumnezeu.

După activitățile de dimineață ne-am întâlnit, fetele, primite de surori și băieții, primiți de frați, în biserica parohială din Răcăciuni pentru a celebra împreună sfânta Liturghie. Ne-am despărțit pentru prânz și activitățile recreative, iar la sfârșit fiecare s-a întors acasă, îmbogățit de această experiență, cu o cunoaștere mai adâncă despre papa Francisc, un dar adevărat de la Dumnezeu pentru Biserică și lume, și cu dorința de a-l primi cu bucurie aici, la noi, în România.

Mulțumim tuturor acelora care au participat, ajutat și au permis ca reculegerea să se desfășoare cu bine. Îi mulțumim mult lui Dumnezeu pentru atâta frumusețe cu care a umplut sufletele și comunitățile noastre, pentru această zi minunată în care cu adevărat ne-a arătat că este Tată și ne iubește personal, pe fiecare în parte!

Frații și Surorile Don Calabria

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 și 30 martie: Răcăciuni: Reculegere pentru tineri, copii și preadolescenți


 

lecturi: 490.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat