Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Întâlnire a reprezentanților centrelor cercetașilor catolici

Reprezentanții centrelor cercetașilor catolici s-au reunit la biserica "Sfinții Petru și Paul" din Focșani în ziua de 16 martie 2019 și, bucurându-se de ambientul de lucru, au căutat soluții pentru noi progrese pe calea educativă. Au participat cercetași atât din zona Diecezei de Iași, cât și din Arhidieceza de București: responsabili de centre și unii asistenți spirituali.

Întâlnirea a debutat cu o scurtă prezentare a bisericii, cu rugăciunea și prezentarea participanților.

Pentru momentul de formare spirituală s-a făcut referință la "cateheza narativă" oferindu-se exemple, criterii pentru elaborarea ei și cadrul ce permite o eficiență educativă sporită, mai ales că tinerii și copii se așteaptă tot mai mult la metode interactive. Petrică Țurcanu a subliniat faptul că pornind educația religioasă de la experiență, atenția, receptivitatea și finalitățile educative sunt mai ușor atinse.

În urma unui scurt recensământ, în Dieceza de Iași și Arhidieceza de București activează un număr aproximativ de 1.450 de cercetași. Analiza execuției bugetare și lărgirea bugetului pentru formarea viitorilor lideri, a exercițiilor spirituale și a campusuri de formare au dovedit preocuparea pentru o cât mai bună formare a viitorilor lideri.

Cercetașii participanți au primit o invitație la "ForMARE Lideri", ediția de acest an fiind propusă pentru luna septembrie în Arhidieceza de București, ca și cea precedentă. De asemenea, s-a propus ca în anul viitor (2020) în apropierea sărbătorii Sfântul Gheorghe, care este patronul cercetașilor, să se organizeze un campus de trei zile pentru ramura de temerari, cu condiția ca fiecare centru să trimită ajutor pentru buna organizare și desfășurare a acestui eveniment.

Cristina Farcaș, din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" București, a prezentat pe scurt strategia și demersurile pozitive ale Consiliului Director al Organizației Naționale a Cercetașilor României. Pentru înțelegerea procesului de organizare și perfecționarea procesului educativ, participanții au lucrat pe elaborarea unor tematici propuse.

Această întâlnire s-a încheiat cu o rugăciune ținută de asistentul spiritual al Centrului Local Focșani.

Paula Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 martie: Focșani: Întâlnire a reprezentanților centrelor cercetașilor catolici


 

lecturi: 418.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat