Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Muntenegru: Naționala de fotbal de sală a României la Campionatul European de Fotbal de Sală al Preoților Catolici

Echipa națională de fotbal de sală a României, formată din preoți catolici, s-a clasat pe locul 6 la Campionatul European de fotbal de sală din Muntenegru, desfășurat în perioada 25 februarie - 1 martie 2019, la Bar și Ulcinj, în Muntenegru. Această a 13-a ediție a avut motoul "Mens sana in corpore sano" și a reunit 16 echipe naționale de fotbal.

În urma turneului desfășurat în luna septembrie a anului trecut la Cluj, echipa de fotbal formată din preoți romano-catolici din Dieceza de Iași a ocupat locul întâi, având astfel dreptul de a participa la Campionatul European din Muntenegru. Echipei Diecezei de Iași i s-au alăturat și alți jucători (preoți) din Dieceza romano-catolică din Timișoara, Dieceza romano-catolică de Satu-Mare și Eparhia greco-catolică de Lugoj. Au fost în total 13 jucători care au format delegația română.

Ca în fiecare an, Campionatul European de fotbal de sală între preoți se dorește a fi în primul rând un moment de comuniune și rugăciune, competiție bazată pe respect reciproc și prietenie. În centrul zilelor de competiție a stat mereu sfânta Liturghie, celebrată în diferite locații: catedrala "Sfântul Petru" din Bar, catedrala romano-catolică "Sfântul Trifon" din Kotor și biserica romano-catolică "Sfântul Marcu" din Ulcinj.

În cadrul competițiilor desfășurate 26 și 28 februarie, naționala României a jucat în faza grupelor cu Slovenia (3-0), Cehia (2-0) și Ungaria (0-1) clasându-se pe locul doi în grupe. În semifinale, echipa României a pierdut în fața echipei din Bosnia-Herțegovina (0-2). A urmat meciul pentru locurile 5-9, în care echipa României a învins Ungaria (2-1). În ultima zi a campionatului, în meciul pentru locurile 5-6, preoții români au pierdut cu Slovacia (1-3). Finala a fost jucată de echipele Portugaliei și Bosnia-Herțegovina, meci în care Portugalia s-a impus cu scorul de 3-0, câștigând astfel ediția a 13-a a Campionatului European de fotbal de sală.

Următoarea ediție a Campionatului European se va desfășura la Praga, Cehia. Sperăm că de data aceasta vom avea mai mult succes!

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru aceste zile pline de har și comuniune petrecute în Muntenegru alături de toți ceilalți confrați preoți din întreaga Europă. Mulțumim, de asemenea, și tuturor binefăcătorilor noștri care au făcut posibilă deplasarea în Muntenegru și ne-au susținut prin dărnicia și bunăvoința lor. Mulțumim și episcopilor noștri care ne-au susținut în acest demers și au fost alături de noi prin rugăciunea lor!

Pr. Virgil Demșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 februarie - 1 martie: Muntenegru: Naționala de fotbal de sală a României la Campionatul European de Fotbal de Sală al Preoților Catolici


 

lecturi: 1019.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat