Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: O familie de familii

la Centrul Educațional Kolping din localitatea Oituz (județul Bacău), s-a desfășurat o întâlnire de formare pentru familii, sâmbătă, 2 martie 2019. Invitatul special al întâlnirii a fost părintele Felician Tiba, coordonatorul Oficiului pentru Familii din Dieceza de Iași.

Programul întâlnirii a fost împărțit în trei momente: formarea, cunoașterea locului și balul familiilor.

Formarea a început cu un impuls spiritual al părintelui Ștefan Ciubotaru, praeses KM. A urmat apoi Monica Benedic, președinta KM, cu o prezentare despre viața fericitului Adolph Kolping. Momentul principal al formării a fost prelegerea părintelui Felician Tiba care, a trasat liniile principale ale viziunii creștine despre familie, așa cum reies ele din învățătura sfântului Ioan Paul al-II-lea. Un loc important a fost acordat acelui concept de "început" al familiei care, dacă nu este uitat sau neglijat, poate fi colacul de salvare prin valurile vieții de familie. Părintele Felician ne-a provocat și la o aplicație practică a celor auzite, lansând invitația de a rezolva patru cazuri reale din viața familiei, cazuri ce au fost discutate mai întâi pe grupuri mici, și apoi în plen. Și noi, la rândul nostru, l-am provocat cu o rundă de întrebări, despre problemele familiei de astăzi, la care am primit răspuns, din partea părintelui Felician. În finalul primei părți am celebrat sfânta Liturghie pe care a prezidat-o părintele Bernardin Farțade, paroh de Oituz.

După prânzul festiv, familiile au vizitat două obiective locale: Centrul social-medical pentru persoane vârstnice, din localitatea Hârja și o seră de flori, din localitatea Oituz.

Spre seară, familiile au fost din nou împreună, de această dată pe sunetul muzicii și al cântului popular tradițional românesc și moldovenesc. Această minunată zi s-a încheiat cu o tombolă la care familiile au câștigat binemeritatele premii.

Mulțumim, cu recunoștință, familiilor care au participat, formatorilor care ne-au îndrumat și organizatorilor care ne-au primit cu multă ospitalitate.

Kolping Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Oituz: O familie de familii


 

lecturi: 1251.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat