Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: La un an de la căsătorie

Sâmbătă, 16 februarie 2019, la Centrul "Gaudium et Spes" de la Traian a avut loc întâlnirea tinerilor soți, participanți la cursul pentru logodnici în anul 2018.

Este deja o tradiție ca în anul următor participării la cursul pentru logodnici, după celebrarea sacramentului Căsătoriei, tinerele cupluri devenite între timp soț și soție să participe la Traian la o întâlnire organizată de către Oficiului pentru Pastorația Familiei.

Și anul acesta, după ce am fost contactați personal și după ce am confirmat prezența noastră, sâmbătă, începând cu ora 10.00, am fost întâmpinați la Traian de către întreaga echipă formativă, coordonată de către pr. Felician Tiba, care a și deschis întâlnirea cu o rugăciune și o invocație, cum altfel dacă nu către Sfânta Familie de la Nazaret, Isus, Maria și Iosif.

Timp de aproape o oră și jumătate, în aula magna a centrului de la Traian au avut loc luări de cuvânt, dezbateri, propuneri, observații, toate în vederea îmbunătățirii cursului pentru logodnici, ca și pentru sublinierea importanței lui.

La ora 11.30 a avut loc sfânta Liturghie în cadrul căreia, pe baza lecturilor, mai ales a celei dintâi, luată din cartea Genezei, pr. Felician Tiba ne-a vorbit despre măreția chemării la viața de familie, despre demnitatea pe care Dumnezeu în calitate de Creator o oferă bărbatului și femeii atunci când îi cheamă să aibă grijă de creație prin muncă, prin iubire, dar și prin deschiderea spre viață și comuniune.

A urmat apoi prânzul, unul cu totul și cu totul special, pregătit cu migală și cu multă creativitate, totul vorbind despre grija pe care Biserica o are față de familie, în special de familiile tinere.

După prânz, în timpul vizionării unui film educativ, cu un conținut profund creștin și familial, am fost vizitați de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care ne-a încurajat în drumul nostru uman și creștin, asigurându-ne că Biserica își dă toată silința să stea alături de familie și o face începând cu Sfântul Părinte papa Francisc, care urmează să ne viziteze dieceza, la Iași, dar și prin episcopi, preoți și persoane consacrate.

Caracterul sărbătoresc al întâlnirii a fost dat de concluzia și mesajul de pe tort: "Iubiți-vă mult!", ceea ce și încercăm să facem, mult și bine, mult și frumos, pentru că din iubire și pentru iubire am fost creați.

Un sincer mulțumesc tuturor celor care ne înconjoară cu iubirea lor.

Corina și Vlad Imbrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 februarie: Traian: La un an de la căsătorie


 

lecturi: 1603.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat